Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Naděje pro Kramného znalce: Ministerstvo zrušilo jeho trest!

Autor: ljš - 
26. května 2017
18:51

Přišel o práci, teď má ale naději, že se k ní bude moci vrátit. Soudní lékař Radek Matlach, který figuroval v případu Petra Kramného, byl na základě rozhodnutí Ústeckého krajského soudu vyškrtnut ze seznamu znalců, ministerstvo spravedlnosti se ho ale nyní zastalo.

Do průšvihu se Matlach dostal kvůli své práci v kauze zdravotní sestry Věry M. 
Když ho soud nechal vyškrtnout, odvolal se k ministerstvu spravedlnosti. A uspěl.

Podle televize Prima úřad Roberta Pelikána smetl rozhodnutí ústeckého soudu ze stolu a nařídil nové projednání věci.



Stížnost na Radka Matlacha a Jiřího Závodského podala prostřednictvím své právničky sama Věra M., která měla podle posudku této dvojice znalců vraždit pacienty v rumburské nemocnici. Krajský soud v Ústí ji ale obžaloby zprostil.

„Ministerstvo spravedlnosti se v podstatě ztotožnilo s našimi námitkami, které jsme předložili už Krajskému soudu v Ústí nad Labem. Ministerstvo navíc krajskému soudu vytýká, že jeho rozhodnutí je neúplné a chybí v něm řada náležitostí,“ řekl Primě Radek Matlach.

Za problematické byly označovány i Matlachovy posudky v případu Petra Kramného. Revizní znalci dokonce mluvili o hrubé neznalosti nebo úmyslu. A i v tomto případě padlo obvinění, na verdikt se ale teprve čeká. Obhajoba ale stále usiluje o to, aby mohli vzorky těl mrtvé Moniky a Klárky prozkoumat noví experti.

Podrobnosti o rozhodnutí ministerstva spravedlnosti uvidíte ve večerních zprávách FTV Prima.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

prvosienka ( 2. června 2017 23:08 )

máš absolutnu pravdu...

..krakonos500 ( 31. května 2017 14:07 )

Tebe ten Kramného konečník přivede do blázince. Jestli tedy už v něm nejsi.

..krakonos500 ( 31. května 2017 09:14 )

Kramnokonečnice jjusa psala o vyloučení Matlacha z ADVOKÁTNÍ komory 29. 05. 2017 10:10. Ovšem kramnokonečníci (jjusa, mescalin atd., kteří tu opakovaně řeší Kramného konečník, jeho lubrikaci a pod.) to mají v palicích vygumované, zřejmě důsledek příbuzenské plemenitby.

..krakonos500 ( 31. května 2017 06:31 )

Blbka jjusa zase perlí - že Matlacha vyškrtli z advokátní komory. To se hned pozná kramnokonečnice a její inteligence, když zde blábolí o vyškrtnutí z advokátní komory, ve které nikdy nebyl. Tupá blbko jjuso (+ mescalin a podobní debilové), advokátní komora je pro advokáty - právníky a ne pro lékaře - soudní znalce. Ale to je asi pro kramnokonečníky typu jjusa a mescalin příliš složité. (Pozn. kramnokonečník - individuum, které stále se ukájí představou útoku spoluvězňů na Kramného konečník)

..krakonos500 ( 29. května 2017 08:43 )

Ministerstvo cítí blížící se volby a tak se od těchto justičních podvodů začíná odtahovat. Na vraždu el. prodem věří už jen blbka jjusa a ještě asi 3 další debilové.

Zobrazit celou diskusi