Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Místopředseda vlády přiznal zálety: DONCHUÁN byl Bleskem NAČAPÁN

Autor: Marcel Mihalik - 
1. května 2017
06:23

Byl prvním ženatým politikem, kterého Blesk nachytal na záletech! A také jedním z mála, kdo svou milenku chlapsky přiznal. Za 25 let se nic nezměnilo – někdejší vicepremiér federální vlády Miroslav Macek stále pookřává v přítomnosti krásných, mladých »kůzlátek«.

Byl to vůbec první paparazzi superúlovek reportérů »mladého « Blesku! Psal se 17. prosinec 1992 a titulní straně vévodil snímek, kterak Macek (72, tehdy 48) jako místopředseda vlády Československé federální republiky po ránu vychází z cizích dveří a loučí se s ním tehdy populární televizní moderátorka a herečka Petra Pyšová (49, tehdy 25).

Opodál čeká vládní bavorák a dva policejní bodyguardi zajišťují milencům »čistý vzduch«. V ten moment zmáčkl fotoreportér Blesku spoušť... Situace mohla skončit i tragicky. „Váš fotograf měl štěstí, že ho nezastřelili. V okamžiku, kdy to blesklo z druhé strany ulice, ochranka vycvičená v USA už vytahovala pistole,“ řekl tehdy reportérce politik. Dostaveníčko přiznal, i když byl ženatý se zubařkou Alexandrou. Dnes už si Miroslav Macek říká rentiér. S novináři mluvit odmítá.

„Už před lety jsem vyhlásil, že nebudu poskytovat žádné rozhovory, a odmítl jsem tedy už desítky žádostí, takže by bylo nefér najednou rozhovor poskytnout,“ napsal Macek v reakci na dotaz na slavnou kauzu. Na svém Facebooku se k politice už moc nevyjadřuje, chlubí se spíš pokrmy a svou o 41 let mladší manželkou Petrou (31), s níž se, jak se zdá, usadil v rodinné vilce v Zábřehu na Moravě.

Petru, rozenou Hrochovou, poznal v jejích dvaceti letech… A jak se na románek s odstupem 25 let dívá jeho tehdejší milenka, kterou proslavila role Miluny v trilogii Slunce, seno…? „Já už mám dospělé děti, svůj život a mě fakt nezajímá, co bylo před 25 lety,“ řekla Blesku Pyšová a položila telefon.

Očima autorky: Byla jsem drzá, on skvělý

„Když jsem na Úřadu vlády pana Macka navštívila, vřele mě přivítal, nabídl mi něco k pití a zeptal se mě, s čím mi může pomoct. Já se ho zeptala, jak mi vysvětlí to, že ráno odcházel od Petry Pyšové, a zda spolu mají vztah, nebo jde jen o románek? Odpověděl: Večer jsem k ní přišel a ráno odešel, tak si to přeberte sama. Na to, jak drzou otázku jsem položila a jak na to nebyl tehdy nikdo zvyklý, se ke mně choval skvěle,“ vzpomněla Michaela Remešová.

Snob a poeta Macek:

  • původně zubař v Ostravě a Postřelmově
  • spoluzakladatel a dlouholetý místopředseda ODS a krátce i místopředseda vlády Jana Stráského
  • byl pověstný svými krásnými mladými milenkami, jedna z prvních, s níž se ukazoval, byla redaktorka a »Miluna« ze Slunce, seno, jahody Petra Pyšová
  • s první ženou Alexandrou má dvě dospělé děti, podruhé se oženil s česko-švýcarskou rentiérkou Janou Blochovou (64) a potřetí předloni s Petrou Hrochovou (30)
  • čelil několika skandálům, například s privatizací Knižního velkoobchodu nebo s velmi lukrativní rolí poradce Erste bank při privatizaci České spořitelny
  • proslul tím, že na sjezdu Stomatologické komory veřejně uštědřil pohlavek tehdejšímu ministrovi zdravotnictví Davidu Rathovi za jeho prohlášení, že si Blochovou vzal pro peníze
  • sám o sobě tvrdí, že je snob, a napsal i Kuchařku pro snoby, překládá mimo jiné Shakespearovy sonety a píše komentáře na své stránce Viditelný Macek

Miroslav Macek vyrazil na seminář Klausova institutu o ODS

Video  Miroslav Macek vyrazil na seminář Klausova institutu o ODS  - Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

renataren ( 1. května 2017 19:55 )

Mně taky přijde takovej typickej ,,dědkovatej" typ!

renataren ( 1. května 2017 11:20 )

Našel štěstí s o 30 let mladší ženou... Spíš už nemá sílu chodit jinam... Takový stařec je nesoudný a trapný... Hlavně aby mu nedošly prachy, to by bylo brzo po lásce nebeské. Za mě je to zloděj a takoví lidé by měli být v base a ne na stránkách Blesku jako celebrity!

ivoadler ( 1. května 2017 09:20 )

To se mu to machruje, když mu tehdejší ministr kultury Uhde (ODS), přihrál Knižní velkoobchod za účetní hodnotu. Teď může dělat rentiéra. Po zákonu se tak dálo? Po zákonu, bratře Ondro!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa