Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je rodina: Muže viní z vraždy, jeho sestra útočila jménem ISIS

Německá prokuratura obvinila 18letého Němce s marockými kořeny z pokusu o vraždu, viní ho z loňského žhářského útoku na nákupní středisko v Německu. Jeho sestra útočila jménem IS, čelí obvinění z vraždy.
Německá prokuratura obvinila 18letého Němce s marockými kořeny z pokusu o vraždu, viní ho z loňského žhářského útoku na nákupní středisko v Německu. Jeho sestra útočila jménem IS, čelí obvinění z vraždy.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, deb - 
30. března 2017
19:59

Německá prokuratura obvinila 18letého Němce s marockými kořeny z pokusu o vraždu, viní ho z loňského žhářského útoku na nákupní středisko v Hannoveru. Mladík identifikovaný jako Saleh S., který podle vyšetřovatelů sympatizuje s teroristickými skupinami, je bratrem 16leté Safii S. odsouzené k šestiletému vězení za útok nožem na policistu, napsal dnes deník Neue Presse. Dívka jednala jménem teroristického uskupení Islámský stát.

Saleh podle vyšetřovatelů loni v únoru hodil do vchodu hannoverského nákupního centra s cílem zabít nevěřící dva molotovovy koktejly. Hořlavina, kterou byly lahve naplněny, se ale nevzňala. Nikdo tehdy zraněn nebyl.

Případ Salehovy sestry Safii je považován za první útok v Německu provedený ve jménu Islámského státu. Dívka loni v únoru na hannoverském hlavním nádraží napadla nožem policistu a způsobila mu vážná zranění.

V Německu už terorista útočil, podívejte se, co předcházelo adventnímu masakru:

Video  Vteřiny před tragédií: Tak vjel kamion do vánočních trhů v Berlíně.  - Reuters/ Blesk/ SPRT50_63-Deadly_dust
Video se připravuje ...

Další dva útoky, u kterých stál v pozadí Islámský stát, se udály loni v létě, kdy dvojice teroristů zaútočila v bavorských městech Ansbach a Würzburg. V obou případech si akce vyžádaly několik zraněných. K Islámskému státu se hlásil také Tunisan Anis Amri, který při prosincovém útoku na vánoční trh v Berlíně zabil 12 lidí včetně Češky a další desítky osob zranil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi