Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté zasahovali na radnici Prahy 1. Kvůli privatizaci bytů?

Autor: simao, bel - 
2. března 2017
22:22

Další policejní razie? Kvůli prošetřování privatizace městských bytů přišli policisté na radnici Prahy 1, uvedly Parlamentní listy. Podle starosty Oldřicha Lomeckého (TOP 09) však nebyla situace nijak dramatická. Zároveň však není příjemná, připustil starosta Prahy 1.

„Vyšetřovatelé od listopadu loňského roku prověřovali v souvislosti s privatizací městských bytů v Praze 1 možné podezření z přečinu pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži. Současné úkony, které policie v této souvislosti provádí, komentovat nebudeme,“ vzkázala policejní mluvčí Andrea Zoulová Parlamentním listům.

Podle jejich zdroje si policisté měli odnést některé dokumenty a také zapečetit část kanceláří. Nasazeny měly být údajně i odposlechy. Spekulovalo se také, zda došlo k zatýkání.

Podle starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého nebyla situace s policií nijak dramatická. „Nebyl to zátah, ale běžný vyšetřovací úkon, policisté si odnesli nějaké materiály,“ řekl Blesku Lomecký.

Žádné dveře prý policie nezapečetila, nikoho ze zaměstnanců si neodvedla a druhý den úřad fungoval, jako by se nic nestalo, pokračoval starosta. Nechtěl však uvést, čeho se policejní „návštěva“ na jeho úřadě týkala, je prý vázán mlčenlivostí. „Ale nemyslete, že je mi to nějak příjemné. Musím ale počkat, až se věci projasní,“ dodal Lomecký.

davbod ( 2. března 2017 22:41 )

Dobry den. Sam jsem ucastnikem tohoto vyberoveho rizeni. Nikdo si nedovede predstavit, co od cervence lonskeho roku prozivam a ceho jsem ucasten a to ze strany nekterych jedincu z prazske MC Praha 1. Zejmena ze strany clenu TOP 09. Jenom bych chtel upozornit, nejedna se o privatizaci bytu, ale o vyberove rizeni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa