Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syřan lákal ženu na razítko, pak ji znásilnil. Němci ho zadrželi i kvůli ISIS

V Německu zadrželi Syřana podezřelého ze znásilnění ve vlasti (ilustrační foto).
 (Autor: scom)
Autor: ČTK, bkr - 
7. února 2017
19:00

Německá policie v úterý zadržela Syřana, kterého podezřívá z členství v teroristické organizaci Islámský stát (ISIS). Jednatřicetiletý muž podle státního zastupitelství navíc ve své vlasti znásilnil ženu prchající z území ovládaného islamisty, informovala agentura DPA.

Policie Akrama A. zadržela ve východní části spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko nedaleko hranic s Polskem. Státní zastupitelství ho viní ze spáchání válečného zločinu a členství v teroristické organizaci.

Muž v Sýrii údajně pracoval jako strážce na kontrolním stanovišti u hranice samozvaného Islámského státu. Na počátku loňského roku podle prokuratury zadržel ženu, která se svými dětmi prchala z oblasti ovládané ISIS. Vlákal ji do domu pod záminkou, že jí vystaví „výjezdní povolení“, a tam ji znásilnil.

Před válkou ve své zemi do Německa prchly statisíce obyvatel Sýrie. Byli mezi nimi ale i lidé, kteří se v řadách teroristické organizace IS dopouštěli válečných zločinů. Německé soudy už několik z nich poslaly do vězení. Mezi odsouzenými jsou Syřané i Němci, kteří se z bojů na Blízkém východě vrátili zpět do vlasti.

salto ( 8. února 2017 09:30 )

Vítejte...

agfor ( 7. února 2017 19:30 )

Takže teď ho letadlem odvezou do Sýrie a bez zastávky bez padáku vysadí z letadla. Ať si ho ISIS seškrábe z písku.

Zobrazit celou diskusi