Výstava odkrývá něco, o čem řada zneužitých nedokáže v životě mluvit. Autorka a aktivistka představuje 3D otisky věcí, kterými byla v dětství zneužita. Mezi předměty se tak objevila například čajová lžička nebo dětská hračka.

„Jde nám o vytvoření veřejné platformy, která umožní o sexuálním násilí otevřeně hovořit. Kolem sexuálního násilí existuje spousta stereotypů a téma je tabuizováno,“ říká autorka Alma.

„Domnívám se, že je nutné celý diskurz zásadně změnit a zasadit téma do širšího společenského kontextu. Je důležité bojovat proti neviditelnosti zneužívaných žen,“ prozradila Alma Lily Rayner, která se ve své práci věnuje sexuálnímu násilí a jiným genderovým tématům.

Součástí výstavy bude i několik debat v Tranzitdisplay v ulici Dittrichova 9 na Praze 2, při kterých budou zodpovězeny otázky, se kterými se řada zneužitých žen potýká.

První diskuse odstartuje 8. února v 18 hodin na téma „Co jsi vlastně čekala?“, následovat bude 28. února téma „Proč jsi to nenahlásila?“, 13. března budou návštěvnice mluvit o tom „Proč ses nebránila?“ a poslední večer bude patřit vzájemnému sdílení na otázku „Proč jsi nic neřekla?“.

Fotogalerie
6 fotografií