Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Zeman dostal od plzeňského hejtmana kolo. Vezme si ho na Vysočinu

Autor: val - 
24. ledna 2017
14:46

Prezident Miloš Zeman dostal v Plzni další netradiční dárek, který určitě na zpáteční cestě do Prahy jen tak do příručního zavazadla neschová. Hejtman Josef Bernard (ČSSD) mu totiž v úterý daroval kolo značky Favorit. Prezident řekl, že až se jeho zdravotní stav zlepší, vymění ho za své stávající kolo na Vysočině.

„Pane prezidente, vy znáte Rokycany a vy víte, co se v Rokycanech vyrábělo, že? A víte, jak ten favorit vzal po transformaci docela neblahý vývoj. Víme, že máte retro kolo na Vysočině, tak pro vaši manželku či dceru, aby vás mohly doprovázet, jsme vám zakoupili tento bicykl značky Favorit z Rokycan,“ překvapil Zemana Bernard.

Prezident Miloš Zeman dostal od plzeňského hejtmana Josefa Bernarda kolo Favorit. Prezident Miloš Zeman dostal od plzeňského hejtmana Josefa Bernarda kolo Favorit. | ČTK/Miroslav Chaloupka

„Takový dárek jsem ještě nikdy nedostal,“ reagoval prezident. „Milý pane hejtmane, až se můj zdravotní stav s bolavýma nohama poněkud zlepší, neboť vám sděluji, že výkon prezidentské funkce podstatně napomáhá ke zlepšení zdravotního stavu, tak vyhodím retro kolo a sednu si na vaše kolo,“ dodal.

Miloš Zeman dostává na svých prezidentských cestách řadu různých dárků. Loni například dostal ve Františkových Lázních pramici jménem Kačenka, v létě dostal v Mongolsku koně, kterého pojmenoval Bimbo a v zemi ho ponechal. V Arménii zase zanechal 400litrový sud s brandy, který obdržel darem.

Video  Prezident Miloš Zeman dostal podle svých slov v Žamberku nejoriginálnější dárek. Robota, který umí podat cigaretu.  - Blesk / Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Ve firmě na součástky v Pardubickém kraji Zemanovi věnovali robota, který umí podávat cigarety. Liberecký hejtman Martin Půta mu zase dal znehodnocený samopal. Jako narážku na Zemanova slova o tom, že premiéra lze odstranit kalašnikovem.

Podívejte se, jaké další dárky Zeman na cestách dostal:

dzery ( 25. ledna 2017 08:23 )

Vtipnej starosta.

sensadrak ( 24. ledna 2017 18:30 )

tgbg ( 24. ledna 2017 16:58 )

Pokud vím tak ožungři nesmí jezdit na kole.

xiioma ( 24. ledna 2017 16:02 )

Skvělý dar. Ať se na něm zkusí Zeman projet. Uspíší tím volbu nového a důstojného prezidenta.

Hunt ( 24. ledna 2017 14:56 )

Ovar Zeman je chcípák,vhodný leda tak lhát a oblbovat svoje nesvéprávné a už podělávající se příznivce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa