Video
Video se připravuje ...

Trailer k videohře Lara Croft Go PlayStation

Lara Croft Go vyšla původně před rokem na chytré telefony a tablety s operačními systémy iOS i Android. A bodovala na celé čáře. Jsme tak rádi, že se dostala i na konzole. Pořídit si ji můžete na PlayStation 4 a vzhledem k tomu, že hra podporuje systém cross-play, získáte s ní zároveň i verzi pro handheld PlayStation Vita. Hrát tak můžete doma v obýváku ve full HD rozlišení, tak i na cestách. Lara Croft Go podporuje cross-save, takže uloženou pozici z jedné platformy využijete i na druhé.
Lařina ikonická stojka
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Byť to bude pro neznalé k nevíře, je Lara Croft Go oproti ostatním dílům série Tomb Raider tahovým dílem. Jde o logickou hru, ve které si budete namáhat hlavu nad hlavolamy a pastmi hezky tah po tahu. Všechny levely jsou označeny malými kosočtverci, které ukazují, kam se můžete vydat. A nejenom vy, ale i nepřátelé. V úrovních se vyjma obřího bosse utkáte i s hady, ještěry a přerostlými pavouky. Tyto obludy se pohybují, když vy ano. Musíte tak v hlavě kalkulovat a taktizovat při každičkém tahu.
Pozor na hady. Útočí pouze, když se k nim přiblížíte.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Každou mrchu ale můžete poslat na onen svět při útoku ze strany nebo zezadu. Ne vždy ale budete chtít, protože mohou šlápnout i na tlačítko, které vás ve hře posune dál. Hadi útočí pouze, pokud se před ně postavíte. Ještěři jen tehdy, pokud vás uvidí. Pavouci jsou ale takové mrchy, že se pohybují, ať jste v jejich zorném poli, nebo ne. Na to se ale připravte, že se budete potýkat s kutálejícími obřími balvany nebo vystřelujícími šípy. Jako v každém díle ságy Tomb Raider. Nad každým tahem tak budete dvakrát přemýšlet.
Úroveň The Cave of Fire je obývaná tvory z drahokamů.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Lara Croft Go na PlayStation konzole vychází v kompletním balení. Jejím pořízením tak získáte všechny kostýmy z her jako Hitman, Deus Ex nebo Just Cause. Stejně tak i dodatečnou kapitolu The Cave of Fire, v níž se utkáte s hrozivými monstry z drahokamů, které se po pár tazích opět složí, i když jste je již poslali do věčných lovišť. Úplnou novinkou, která se na mobily a tablety dostane až později, je kapitola The Mirror of Spirits. V té se musíte vypořádat se zrcadlovými hlavolamy, až se vám bude z hlavy kouřit.
Fotogalerie
15 fotografií
Hra je výzvou a obtížnost se ke konci rapidně zvyšuje. Záleží tak na vašich schopnostech, ale do sedmi až osmi hodin dojdete ke konci. A budete chtít přitom hrát dál. Delší životnost by nebyla na škodu. Na opakované hraní totiž Lara Croft Go moc není. Na iPhonech a iPadech se hra ovládala dotykovým ovládáním. Na DualShocku 4 zastává pohyb levá páčka, zatímco pravou hledáte v úrovních poklady. Cel-shadová grafika je jednoduchá, ale stylová. Stejně jako minimalistický soundtrack. Lara Croft Go je úctyhodný přírůstek do série Tomb Raider. Jděte do něj, pokud na to máte hlavu.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

 

Plusy:
Parádní tahová logická videohra
Nápadité hlavolamy
Získáte verzi pro PS4 i PS Vita
Kompletní verze se všemi přídavky
Vizuálně to má styl

Minusy:
Poněkud kratší

 

Infobox
Datum vydání: 3. prosince 2016
Platformy: PlayStation 4 (recenzováno na PS4 Pro), PlayStation Vita
Cena: 269 Kč
Výrobce: Square Enix Montreal
Vydavatel: Square Enix
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ