Lara Croft se ničeho jen tak nezalekne.
Autor: Crystal Dynamics/Square Enix/Microsoft
Baba Yaga: The Temple of the Witch je první dodatečný příběhový obsah, který si lze stáhnout z Xbox Live. Přímo do hlavní hry přidává novou lokaci – tajuplnou jeskyni, v níž se má ukrývat legendární baba Jaga, o jejíž existenci není sama Lara přesvědčena.

Po stažení přídavku se nová mise objeví v lokalitě bývalé sovětské základny. Do ní se hlavní hrdinka vydává, aby zachránila před proradnými vojáky Nadiu, mladou dívku v nesnázích. Jakmile ji najde, zjišťuje, že její drahý děda se vydal do jeskyně, kde se údajně ukrývá baba Jaga, která mu zabila ženu.

Jeskyně je jedinou novou lokací, která se s přídavkem odemkne, ale v jeho rámci znovu prozkoumáte bývalou sovětskou základnu, když budete shánět protijed k halucinogenním rostlinám. Ty vás ve hře pořádně potrápí.

Přídavek Baba Yaga: The Temple of the Witch je obstojným doplněním základní hry. Nechybí přestřelky, otestování Lařiných akrobatických i horolezeckých schopností a na chvilku potrápíte i svoje mozkové závity. Hlavolamy, při nichž využijete luk, šíp a lano, jsou opět přítomné.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na dodatek Baba Yaga: The Temple of the Witch k Rise of the Tomb Raider Crystal Dynamics/Square Enix/Microsoft

Byť je přídavek víceméně lineární, vždy se vyplatí tu a tam odbočit a prohledat všechna zákoutí kvůli ukrytým předmětům, dopisům nebo munici. Přídavek také dokazuje, jak je základní hra Rise of the Tomb Raider, která získala dočasnou exkluzivitu pro Xbox One, povedená a stojí za co nejpodrobnější prohledání.

Samotná baba Jaga se svojí pochodující chatou na kuřích nohách je zpracována stylově a podle slovanské mytologie. Její zasazení do hry navíc proběhlo s citem, a byť se to nemusí na první zamyšlení zdát, není jako pěst na oko.  

Fotogalerie
8 fotografií
Po dohrání Baba Yaga: The Temple of the Witch, což zabere hráči zhruba dvě a půl hodiny, získáte šípy s halucinogenní látkou, jež potrápí vaše nepřátele, nový kostým a další drobnosti. Vše lze použít v hlavní hře. A pokud naříkáte, že dvě a půl hodiny jsou málo, s čímž souhlasíme, tak vězte, že hra stojí necelé dvě stovky. A to je dobrý poměr.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Další 2,5 hodiny skvělé Tomb Raider hratelnosti
Parádně zpracovaný příběh o babě Jaze
Bonusy po dohrání

 

Minusy:
Herní doba by mohla být delší

 

Infobox
Datum vydání: 26. leden 2016
Platformy: Xbox One, Xbox 360
Cena: 199 Kč (Xbox One)
Výrobce: Crystal Dynamics
Vydavatel: Square Enix
Distributor v ČR: Microsoft
Jazyk: AJ