Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ponížení řezníci Islámského státu: Před Kurdy utíkali v ženských šatech

Autor: mb - 
25. července 2016
18:15

Syrské demokratické síly (SDF), které z větší části tvoří Kurdové, se na internetu pochlubily „pořádným úlovkem“. Na sociálních sítích zveřejnily video, na kterém jsou zachyceni tři teroristé z Islámského státu převlečení za ženy. Ti se pokoušeli uniknout před koaličními silami, ale mužské obočí i chlupaté ruce přeci jen džihádisty prozradily.

Džihádisté padli do rukou SDF poté, co jim Kurdové dali 48hodinové ultimátum na opuštění města Manbij. „Je to vaše poslední šance odejít z města,“ vyzvali bojovníci ze SDF teroristy. Většina islamistů výzvu ignorovala, a přestože Kurdové garantovali džihádistům volný průchod včetně ponechání „osobní zbraně,“ tento trojlístek se rozhodl proklouznout v ženských šatech.

Další osud teroristů oblečených v ženských šatech je neznámý. Video zachycuje okamžik, kdy jsou přinuceni odložit svršky a se sklopenou hlavou pouze v trenkách čekají na příkazy svých věznitelů.

Město Manbij leží na severovýchod od Aleppa a díky své poloze má strategický význam. Leží na hlavní silnici vedoucí do Rakky, což je de facto hlavní město Islámského státu.

Není to poprvé, co se bojovníci z Islámského státu snažili proklouznout z obklíčení převlečeni za ženy. Podobný případ se stal letos v únoru v okolí města Ramádí v Iráku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi