Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo může za smrt Simony na Orlíku? Policie zná po rekonstrukci viníka!

Autor: haj - 
17. července 2016
15:48

Stačil jen okamžik a na hloupé riskování a frajeření mladíka doplatila životem dívka Simona (†18). Osudnou se jí stala nehoda na Orlíku, kde ji minulý týden na pramici srazil řidič skútru. Ten dle svědků i odborníků porušil hned několik pravidel.

Nedělní odpoledne si Simona krátila společně se svým přítelem Miroslavem F. (30) plavbou na lodičce. Jenže v zátoce pod zámkem Orlík se bohužel příjemný výlet ve vteřině proměnil v noční můru. Zpoza výletního parníku Zvíkov se vyřítil skútr se dvěma mladíky, nestihl se již včas vyhnout a do pramice narazil.

K tragédii však vůbec nemuselo dojít, kdyby byly dodrženy základní poučky provozu plavidel. „Obě plavidla jela blízko parníku. K parníku se pod padesát metrů nemá nikdo přiblížit, to je základ. Lodička měla po srážce ohnutý horní okraj, z čehož tipuji, že při nárazu musel skútr být ve vzduchu a v tu chvíli už neovladatelný,“ vysvětlil pro iDnes.cz majitel lodi Pavel Šofr průběh kolize. Řidič skútru si tak pravděpodobně chtěl užít skoky na vlnách za lodí.

Tuto teorii potvrzuje i vedoucí plavebního dozoru Státní plavební správy Josef Löffler. „K velkému plavidlu se nesmí nikdo přiblížit na dvojnásobek jeho délky. Tedy v tomto případě se neměla plavidla přiblížit na 54 metrů,“ uvedl Löffler. Pokud skútr v dané chvíli opravdu přeskakoval vlny, porušil tím jeho šofér další zákaz. „Jakékoliv figurální jízdy, skoky na vlnách a další triky jsou povolené jen v drahách k tomu určených,“ dodal Löffler.

Zda se tímto způsobem opravdu nehoda odehrála, prošetřuje písecká policie „Obvinění prozatím nepadlo,“ informovala mluvčí policistů Kamila Čuřínová Ingrišová.

Jasné ovšem je, že kdyby se v osudný moment obě plavidla od parníku držela dál a dodržovala základní pravidla, byla by od sebe vzdálená minimálně 108 metrů. Skútr by tak měl dostatek času na zastavení či obrácení stroje a Simona, se kterou se její blízcí v pátek naposledy rozloučili, vůbec nemusela zemřít.

milofr ( 21. července 2016 12:35 )

maledivy2016: tak ty potomku lidského odpadu z česka se nezajímej o to co se tady u těch "hnusných čechů" děje a zůstaň zalezlí u těch milých a hodných cizinců ty hňupe

zajo ( 18. července 2016 09:34 )

který dement tohle počítal. Pokud přeci má být plavidlo od parníku 54 m, tak mohou ty plavidla být obě v jednu chvíli na stejném místě. Přeci když tam připluje další plavidlo tak nebudou od sebe 162 m. Tady je viník jasný, nehledejme jestli náhodou pramička nebyla od parníku méně než 54 m, přeci parník se nesrazil s pramicí.

dietr ( 18. července 2016 08:32 )

ti poldové jsou opravdu na hlavu, základní pravidlo není dodržovat nějakou vypočítanou vzdálenost, ale do ničeho a nikoho nevrazit. Už je mi konečně jasné, co to znamená Pomáhat a chránit!

maledivy2016 ( 18. července 2016 07:42 )

 Češi jsou národem naprosté lůzy. Lůzy plné zla, závisti, falše a komplexů! Vidím to denně kolem sebe a to nejenom zde na diskusích, ale všude. Cizince člověk pozná na první pohled, usměje se, je slušný a většinou to není kripl jako Češi. Čech je hnusná falešná svoloč která chce mít ze všeho jen prospěch, jak koho napálit, obrat, okrást, pomluvit.. Jste k zblití a opovržení a já děkuji Bohu, že většinu času trávím mimo tu odbornou hnusnou ČR. Bohužel zde mám rodiče. Stydte se pokud vůbec víte, co to je vy lidský odpade.

nezadat1 ( 17. července 2016 23:27 )

Máte pravdu,ale až začneme být seriozně informovaní media mi co si platíme z našich daní,tak bude vše v pořádku.Zatím nás mají naši poslanci za nesvéprávné blby co jsou potřeba jednou za 4 roky u voleb a pak je to opět jedna velká lež na lež a šou za který by se nemusel stydět žádný kabaret.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání