Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující svědectví nehody na Orlíku: Viníci nejdříve ujeli!

Autor: höh, Jan Klepárník - 
13. července 2016
05:01

Zjistili jsme, jak probíhal boj o život mladičké Simony (†18). Ta zemřela v neděli odpoledne na Orlické přehradě, když do pramice, na které jela s přítelem (31), narazil vodní skútr řízený mladíkem (19).

Víme, jak to bylo. O život Simony (†18) z Písku, která zahynula po srážce s vodním skútrem, bojovalo v neděli mnoho lidí. Jako první muž, který byl se svým motorovým člunem poblíž. Vytáhl dívku z vody prý během pouhých dvou minut a snažil se ji na břehu oživit.

„Pak přijela vodní záchranná služba Praha-západ,“ popisuje přímý účastník zásahu. „Dívka měla po nárazu zlomenou ruku a nohu a utrpěla silnou ránu do hlavy. Nejhorší ale bylo, že měla vnitřní zranění, masivně krvácela do břicha,“ popisuje muž.

Lékař z rychlé záchranné služby z Písku Simonu okamžitě intuboval a uvedl do umělého spánku. Mezitím přiletěl vrtulník z Českých Budějovic, který dívku transportoval do nemocnice. Bohužel se ji přes veškerou snahu nepodařilo zachránit.

„Ti kluci, co srážku svým skútrem zavinili, napřed z místa nehody ujeli po vodě dál, pak jim to nějak došlo a vrátili se,“ prozradil zdroj, který nechce být jmenován.

Konec skútrů?

Kvůli tragédii se začíná opět diskutovat o možném omezení provozu na přehradách a řekách. Mohlo by se jednat o snížení povolené rychlosti nebo zmenšení prostoru, ve kterém se mohou plavidla pohybovat.

„Situaci zatím monitorujeme a je potřeba počkat na vyšetření nehody. Pokud to bude potřeba, tak nějaké opatření přijmeme,“ řekla Blesku ředitelka Státní plavební správy Klára Němcová.

Petice místních

Obyvatelé okolí Orlíku jsou znepokojeni a bojí se dalších neštěstí. Sepisují proto petici, ve které požadují bezpečnější koupání i pohyb po Orlické přehradě. „Petici určitě podpořím, myslím si, že k nějakému omezení by mělo dojít,“ říká starosta Orlíku nad Vltavou Jan Mára.

lusiael ( 13. července 2016 22:21 )

A to ji tam ma nechat plavat?

sandranade12 ( 13. července 2016 12:38 )

 Dobrý den, pane / Vážená paní, Jsem Sandra Kelly Musculler tajemník kabinetu o půjčování peněz mezi zvláště. Musíte půjčování peněz mezi jednotlivci vyrovnat se s finančními potížemi, aby konečně prolomit patovou situaci, která způsobí bankám. Paní sandrana firma je schopna provést úvěr na částku, kterou potřebujete a s podmínkami, které vám usnadní život. Po splatnosti 5 let do 25 let v poměru 2% ročně nabízíme 10.000 € k € 5.000.000. Můžete mne kontaktovat: sandrana_credito@hotmail.com

nezadat1 ( 13. července 2016 10:30 )

Ujetí od nehody a tak doživotí pro výstrahu dalším kreténůům co si myslí,že jim vše projde,protože si myslí,že nakradené peníze z divoké privatizace tatička ho ochrání.

janulelele ( 13. července 2016 10:07 )

Podle prvotních zpráv skútr jel po levé straně vedle parníku. Což nesmí. Prý to dělají vždy když chtějí skákat přes vlny.

y1xcvbnm ( 13. července 2016 09:26 )

děvčete je mi líto ale zákaz nic neřeší . Mohla by se zakázat i auta ,vždycky se najde někdo kdo jede nebezpečně a nebo rychleji než je povoleno .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání