Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie na Orlíku: Po střetu skútru s loďkou zemřela 18letá dívka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
10. července 2016
20:19

Vodní hrátky v tropickém vedru skončily smrtí. Po střetu vodního skútru s loďkou na přehradě Orlík byla v neděli odpoledne těžce poraněna osmnáctiletá dívka, která po letecké přepravě do nemocnice zemřela. Další dva muži, kteří byli na plavidlech, utrpěli méně vážná zranění. Okolnosti nehody zjišťují písečtí kriminalisté.

Neštěstí se na přehradě stalo kolem 16:30. Skútr se srazil s pramicí vybavenou motorem.

V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž. Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Skútr řídil devatenáctiletý mladík, který byl ošetřen na místě.

Na vyšetřování případu by se měla s policií podílet Státní plavební správa.

Nemuzu ( 17. července 2016 19:14 )

Ať zakazou co chtej dceru simonecku mi to nevrátí

nezadat1 ( 11. července 2016 11:38 )

A co mám dělat?Na Plzeňských právech mě víc nenaučili a polovinu našich zákonodárců co tam chodila se mnou jak by smet.

Hena ( 11. července 2016 10:27 )

 Nejdřív než tu budete něco psát radila bych vám u toho být. Viděla jsem to z vody a na tohle fakt nezapomenu... Všichni to hází na 19ti letého kluka, to je jako kdyby to udělal schválně. Ta lod s tou holkou taky neměla co za parníkem dělat... Ten kluk je bohužel neviděl ... tohle by se ale nestalo kdyby tu někdo nepovolil vodní skútry. Rozrostly se půjčovny kde lidem ukážou jak se startuje jak se jede a nemusí na to mít papíry, ale nikdo z nich pak nezná pravidla lodního provozu a neví jak se na vodě chovat. Ještě teď z toho mám husí kůži. Upřímnou soustrast.

Dondoup ( 11. července 2016 08:30 )

Byla to moje kamarádka nechápu toho kluka co do nich naboural jestly machroval NBC ... Doufám ze si to plně uvědomuje co udělal kůly němu přišlo spoustu lidi o moc moc dobrou kamarádku a hlavně Mamka o dceru byla to hodna holka ...

klar ( 11. července 2016 01:03 )

Divku i jeji rodinu znam, byly mistni. Je to strasna tragedie. Zruseni zakazu motorovych clunu a skutru je fakt hruza. Kdyz si jde clovek lehnout k vode, je to jako kdyby lezel u hlavni silnice. A ted tohle. Tady muzete podepsat petici za omezeni motorovych clunu a skutru na Orlicke prehrade http://www.petice24.com/omezeni_provozu_motorovych_plavidel_na_orlicke_pehrad

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání