Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt na festivalu: Sportovkyni Žofii (†16) už nedokázali zachránit

Žofie zemřela za záhadných okolností na festivalu.
Žofie zemřela za záhadných okolností na festivalu.  (Autor: Reprofoto Felvidék.ma)
Autor: haj - 
10. července 2016
15:25

Místo hudby a zábavy jen pusto, prázdno a ticho. Jen nad bránou visí smuteční černý prapor. Tak to nyní vypadá na festivalu Martfeszt na Slovensku, který byl předčasně ukončen kvůli úmrtí jedné mladé návštěvnice, teprve šestnáctileté Žofie. Co se jí stalo?

Festival v rámci letní univerzity probíhal v Martovcích poblíž Komárna a trvat měl až do 12. července. Jenže dobrou zábavu zde narušila tragédie. V noci z pátku na sobotu zde totiž přišla o život mladá dívka Žofie (†16).

Slečna, která podle informací slovenské TV Markízy loni vyhrála stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v karate, krátce po půlnoci náhle upadla do bezvědomí a na akci tak byla urychleně přivolána záchranná služba. Zoufalá snaha zdravotníků děvče oživit byla však marná.

Místní policie již začala záhadnou smrt vyšetřovat jako trestný čin usmrcení. Údajně měly vše zavinit komplikace nemoci, kterou dívka trpěla. O jakou chorobu se přesně jedná a zda se neštěstí dalo nějak zabránit, bude jasnější po vykonání soudní pitvy.

Organizátoři festivalu se z úcty k mrtvé rozhodli zbytek programu raději odpískat a rodině Žofinky již vyjádřili upřímnou soustrast. Na znamení žalu navíc nad bránu areálu vyvěsili černou vlajku.

Žofie zemřela za záhadných okolností na festivalu. Žofie zemřela za záhadných okolností na festivalu. | Reprofoto Felvidék.ma

 

 

 

kukuku ( 29. července 2016 12:56 )

Karate, kickbox... to jsou sporty pro ženskou hlavu jako dělané. Kdyby radši háčkovaly... Smrt přítelkyně hokejisty Petružálka(kickboxerky) byla totéž v bleděmodrém: http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/220190/proc-pritelkyne-hokejisty-petruzalk a-zemrela-3-teorie-smrti-krasne-modelky.html

Zobrazit celou diskusi