Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Posádce sanitky došel kyslík, pacientka zemřela: Dcera ze smrti viní libereckou nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZZSHMP)
Autor: ljš - 
8. září 2016
19:08

Zbývalo jí pár dní života, chtěla ale zemřít doma. Smrtelně nemocnou pacientku tak měli z liberecké nemocnice převézt do jejího domu, kde jim ale došel kyslík a žena zemřela.

„Spouštěli ji na nějakém vozíčku z té sanity. A ona pořád, že nemůže dýchat. V tu chvíli ten jeden řekl, že došel kyslík a že jiný nemá,“ popsala poslední okamžiky své maminky televizi Prima Veronika Repčáková.

Posádka převozové sanitky se proto rychle snažila oknem dostat k elektřině, aby zapojila domácí kyslíkový přístroj, který pacientka dostala. To ale trvalo několik minut. „Než ho nějak zprovoznili, než začal proudit ten kyslík, tak maminka už byla v bezvědomí," popsala dcera. Přivolaní záchranáři už bohužel ženě, která byla v posledním stadiu rakoviny, nedokázali pomoci.

„Jako nemocnice to považujeme za velmi politování hodnou událost a rodině se velmi omlouváme. My prověřujeme míru zavinění konkrétních osob, ale podle lékařských zpráv jsme si téměř jisti, že ten krátkodobý nedostatek podpory dýchání nebyl příčinou úmrtí té pacientky,“ řekl k tomu mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář.

Dcera zemřelé pacientky s tím ale nesouhlasí. „Vím, že byla vážně nemocná, smrtelně, ale určitě měla dožít doma, ve své posteli, kam se těšila,“ řekla smutně.

Případ nyní prověřuje policie. „Zahájili jsme úkony trestního stíhání pro zatím nespecifikovaný čin proti životu a zdraví,“ uvedla její mluvčí Vlasta Suchánková. Klíčový bude nyní znalecký posudek, který si k případu nechala vypracovat.

dfghjk ( 9. září 2016 09:04 )

Zcela jistě jde o "sanitku smrti". To ti blesku ušlo?

lobotom ( 9. září 2016 00:42 )

Těšila se a zemřela v bezvědomí. Co by za to jiní dali, než třeba umírat v bolestech, a je jedno ve které posteli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání