Pokud jste už čtvrtek strávili ovíváním a naříkáním na dusno, v pátek tomu nebude jinak. „V pátek a v sobotu se budou teploty pohybovat ve stínu až k 36 stupňům Celsia, na slunci dokonce vyšplhají na 45 stupňů,“ předpovídala teploty na následující dny meteoroložka Dagmar Honsová. 

Teploty se umírní o pár stupňů až v neděli. „Ochlazení pocítíme během nedělního odpoledne. Také příští týden přinese příjemné teploty okolo 28 stupňů Celsia,“ dokončila předpověď Dagmar Honsová.


Ačkoliv by čtvrteční teploty vybízely strávit den doma u větráku, Pražané se tropů nezalekli a rozhodli se strávit prosluněný den u vody. „S dětmi jsme se vydaly k vodě už v deset ráno. Ale začínají být ještě nesnesitelnější teploty, a tak je na čase, abychom se zase vrátily domů k větráku,“ svěřila se ve čtvrtek odpoledne maminka Tereza (29), která přišla na koupaliště do Podolí s kamarádkou. Teplota vody právě v bazénu v Podolí dosahovala krásných 27 stupňů Celsia, stejné teploty dosahovalo i koupaliště Petynka.
V Podolí bylo plno.
Autor: Foto: Martin Přibyl


Sportovní nadšenci si užívali u vody zejména na kurtech a hřištích. „Přišli jsme si s kamarádem zahrát ping pong. Mám dnes volno, a tak jsme využili příležitosti, strávit den aktivně u vody,“ prozradil Dominik, kterého redaktorka zastihla ve Žlutých lázních (30).  A že jsou koupaliště pro mladé? Omyl. U vody se sešly všechny věkové kategorie. „Přijela jsem za sestrou do Prahy. A tak jsme přijely ze Žižkova, protože to má tady nejblíž,“ řekla důchodkyně Ivana (65), která na rozdíl od sestry dala přednost sezení na lavičce ve stínu také ve Žlutých lázní. Teplota vody zde dosahovala jen 17 stupňů, která ale nakonec přišla v tropech vhod.

Fotogalerie
30 fotografií