Sám se nikdy nechtěl stát člověkem z davu, který pracuje pro peníze a žije život bez naplnění. S tím souvisí i oblékání, které mu přijde zbytečné. „Tak moc rád bych žil nahý. Kdybych tak dostal právo, abych mohl chodit bez oblečení. V Mnichově zrovna legalizovali tři nudistické plochy v blízkosti centra. A četl jsem i o jednom klukovi z Frankfurtu, co chodí běžně nahý,“ snil o možnosti chodit bez šatů Míra.

Jednou se mu stalo, že si na opuštěnějším místě svlékl šaty. „Usnul jsem v trávě a paní na mě zavolala policii,“ vzpomněl si na nepříjemný zážitek. Ačkoli by mohl Míra žít někde na opuštěném místě, kde by nikomu nudismus nevadil, v Praze žije kvůli možnostem poznávat lidi, chodit na zajímavé akce a přednášky do vysokých škol.

Míra Ahimsa (38) by nejraději chodil nahý všude. Avšak toleruje předsudky společnosti, a tak si nahoty užívá pouze na opuštěných místech a pražských nudaplážích.
Autor: Eva Fornálová

Nechci se omezovat kvůli předsudkům druhých. Nevidím nic na své přirozenosti pohoršujícího. Ale toleruji předsudky druhých, a proto se do společnosti oblékám,“ prozradil. 

Myšlenka Míry je velmi mírumilovná. „Nazí lidé by spolu nesoupeřili. Nahota dle mého názoru vede k vědomějšímu i klidnějšímu životu a takovýto zdravější jedinec pak nemá potřebu víc ničit planetu a narušovat přírodu, protože když se přijme ve své přirozené pravé podstatě, odpadá důvod vést další války, boje a hromadit majetek v rámci konzumního blahobytu,“ vysvětloval podstatu života bez potřeby skrývat své tělo.

Prahu zaplaví naháči na kolech

Právě chuť ukázat lidem, že je třeba přijmout sebe sama skrze nahotu a zároveň že nemusíme být závislí na ropě, přivedla Míru k nahé cyklojízdě. „Už delší dobu jsem měl chuť tuhle akci uspořádat. Teď přišel ten čas. Tyhle cyklojízdy se pořádají všude po světě,“ rozvyprávěl se o nápadu Míra. 

Nahé jízdy ve světě: Takhle slečna jistě měla přednost v jízdě.
Autor: Reuters, EPA, ČTK

První vyloženě nahá cyklojízda se uskutečnila v Kanadě a ve Španělsku v roce 2001. Od té doby se do nahé cyklistiky zapojilo přes sedmdesát měst z 16 zemí. „Když jsem se zmínil před kamarádkou z Ameriky, že tady chci uspořádat nahou cyklojízdu, byla nadšená. Ihned vzpomínala na to, že u nich v Portlandu to jezdí desetitisíce lidí,“ vyprávěl s nadšením Míra, který by rád, kdyby se tato akce těšila oblibě i u nás v Česku.

Míra Ahimsa (38) by nejraději chodil nahý všude. Avšak toleruje předsudky společnosti, a tak si nahoty užívá pouze na opuštěných místech a pražských nudaplážích.
Autor: Eva Fornálová

Nahá cyklojízda odstartuje v Praze 25. června ve tři hodiny odpoledne na Kampě. „Pravděpodobně pojedeme přes Staroměstské náměstí, Můstek, Václavské náměstí až na naturistickou pláž do Braníku,“ prozradil na závěr plán cesty.

Fotogalerie
37 fotografií