Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srdceryvné foto: Mamince umřela novorozená dcera v náručí, nikdo neví proč

Autor: lm - 
23. června 2016
05:27

Snímek, který rve srdce! Od jeho pořízení uplynulo sice už šest let, ale stále není jasné, co se stalo. Australanka Sonja Jamsek v dubnu 2010 porodila vytouženou dcerku Summer. Ta ale nečekaně druhý den zemřela.

Psal se duben 2010, když Sonja Jamsek porodila vytouženou holčičku. Už od začátku lékaři tušili, že je zle, protože miminko po porodu vůbec nekřičelo. Novorozená holčička začala plakat až sedm hodin po narození, kdy byl její stav velmi vážný. Druhý den pak nečekaně zemřela.

Případ náhlého úmrtí se dostal až k soudu. Patolog Phillip Byrne za příčinu smrti označil vysoký tlak v plicnicích, tzv. plicní hypertenzi. Není si ale jist, co ho způsobilo. Matka se domnívá, že by na vině mohla být antidepresiva Lexapro, která jí předepsal lékař, ale podle patologa je to „velmi nepravděpodobné“.

Matka u soudu popsala, jak své novorozené dcerce stihla ještě přečíst knížku a zazpívat písničku. „Držela jsem ji, zatímco vypnuli ventilátory. A pak mi zemřela v náručí,“ popsala zdrcená Sonja. „Měla šanci přežít, ale nedostala léčbu, kterou by potřebovala,“ uvedla s tím, že podle ní doktoři dceři nasadili pozdě antibiotika. O případné vině lékařů nyní bude muset rozhodnout soud v Melbourne.

malavelka ( 23. června 2016 15:12 )

Nejspíše neměla v pořádku srdíčko a krevní oběh, když má fialové nožičky. Byli slepí?  

pasekarska ( 23. června 2016 12:33 )

taky se mi narodila mrtvá dcera,byla to hrůza.Byla jsem přitom na ležákách už 6 týdnů,nikdo mi neposlouchal ozvy srdíčka,až se přestala hýbat,teprve začali konat.Je to už 37 let,ale poznamenalo mi to celý život.

cassio ( 23. června 2016 12:27 )

je to jistě smutné,ale ženy by si měly uvědomit,že příroda jim dala možnost přinést nový život s určitým časovým omezením. Nejvhodnější doba je tak do 25 let ženy.

maledivy2016 ( 23. června 2016 10:58 )

No a co, spratků je všude plno a nevychovanejch!

dfghjk ( 23. června 2016 10:52 )

"Srdceryvné foto: Mamince umřela novorozená dcera v náručí..." A tys byl blesku u toho a jako první jsi nám tuto informaci přinesl. Jsi velký dobrodinec!

Zobrazit celou diskusi