Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Členku sekty odsoudili za týrání dětí, školáky bila za koktání

Týrání dětí
Týrání dětí  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
21. června 2016
14:50

Na dva roky nepodmíněně poslal soud v německém Augsburgu do vězení učitelku sekty Dvanáct kmenů. Usvědčil ji z týrání svěřených žáků. Je to první trest pro člena křesťanské sekty, z níž policie před třemi lety odebrala 40 týraných dětí. Část jejích členů se po zásahu v Německu uchýlila i do Česka.

Šestapadesátiletou učitelku nechal soud ihned po vyhlášení rozsudku v soudní síni zadržet. Zdůvodnil to obavami, že hrozí nebezpečí útěku ženy do zahraničí. Už v roce 2013 se část křesťanské sekty po zásahu policie přesunula do spolkové země Sasko-Anhaltsko, další skupina odešla do Česka, kde sekta vlastní v Mšeckých Žehrovicích na Kladensku farmu.

Během soudního líčení učitelka přiznala, že během výuky děti trestala metlou. Soudce ji nakonec uznal vinnou z ublížení na zdraví a týrání svěřených osob. Podle něj některé děti bila i osmkrát denně. Jedna z obětí dostala třicet ran kvůli tomu, že se zakoktala při hlasitém předčítání, uvedl soudce.

Čtyřicítku dětí odebraly německé úřady členům sekty kvůli podezření z týrání v září 2013 v obcích Klosterzimmern u Augsburgu a Wörnitz nedaleko Norimberku. Následovalo několik soudních procesů. Členové sekty si od nich ale dosud odnesli nanejvýš podmínky. Obhájce odsouzené učitelky už oznámil, že se proti rozsudku odvolá.

Sekta Dvanáct kmenů vznikla v 70. letech minulého století v USA a její členové žijí striktně podle bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let. Živí se pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie. Vzdělávají je sami ve svých zařízeních.

Ichthys ( 26. června 2016 20:00 )

 V dnešní době, když plácneš dítě přes zadek tak máš už za zadkem sociálku.Jsem rád, že nežiju v Německu či Skandinávii. U nás se to naštěstí v takové míře neděje. Zpráva je zkreslená, asi každýmu je jasný, že ta učitelka nebila dítě za koktání. Fakt hnus

jiznicechy ( 21. června 2016 23:36 )

Tady jsou beztrestní. Vzpomeň si na Kuřim, tady si můžou týrat po libosti.

Zobrazit celou diskusi