Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Německá sekta je podezřelá z týrání dětí: Ukryli je údajně v Česku

Policie podezírá německou sektu Dvanáct kmenů z týrání dětí, některé z nich prý skrývají v Česku
Policie podezírá německou sektu Dvanáct kmenů z týrání dětí, některé z nich prý skrývají v Česku  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
16. září 2013
16:30

Jsou křesťané, přesto považují bití a tvrdé fyzické tresty dětí za správné. Německá sekta Dvanáct kmenů, kterou německá policii stíhá z týrání dětí, patrně ukryla několik holčiček a chlapců na farmě v Česku.

Křesťanská sekta Dvanáct kmenů, která je v Německu podezřelá z týrání dětí, údajně odvezla některé chlapce a děvčata do Česka, aby je tam ukryla před německými úřady. Ty jí na počátku září při rozsáhlé policejní razii odebraly 40 dětí právě kvůli podezření z jejich zneužívání.

Policie proti Dvanácti kmenům zakročila ve dvou sídlech sekty v Bavorsku. Německý deník Der Spiegel ale vypátral, že část členů společenství žije od července v obci Dolchau na severu východoněmecké spolkové země Saska-Anhaltska. Podle sousedů bylo mezi nimi asi deset dětí ve věku zhruba sedmi až 16 let. Všechny před několika dny zmizely.

Usedlost u Prahy

Německé úřady podle zpravodajského časopisu o tomto sídle zjevně nevědí. Podle bývalých členů mohla sekta tyto děti odvézt do Česka, aby je před úřady ukryla. Dvanáct kmenů totiž podle zdrojů Spiegelu vlastní "poblíž Prahy zemědělskou usedlost s ovocnou zahradou, vinicí, stádem ovcí a rybníkem pro chov ryb".

Podle deníku Augsburger Allgemeine, který rovněž hovořil s jedním z bývalých příslušníků sekty, je její sídlo v Česku relativně nové. Také on upozornil na to, že Dvanáct kmenů může své děti odvézt za hranice.

Bití a týrání

Tato sekta vznikla v 70. letech minulého století v USA a její členové žijí striktně podle bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let a jejich počet se tam dnes odhaduje na zhruba stovku. Živí se pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie. Vzdělávají je sami ve svých zařízeních.

V minulosti bylo Dvanáct kmenů už mnohokrát podezíráno z příliš tvrdé výchovy dětí, zahrnující přísné fyzické tresty. Členové sekty říkají, že je třeba dítě uhodit, když je neposlušné. Obviňování z týrání ale odmítají.

V Německu na její praktiky upozornil reportér Wolfram Kuhnigk, kterému se podařilo proniknout do jednoho ze sídel společenství a umístit tam skryté kamery, jež přinesly otřesná svědectví o bití dětí v takzvané trestní místnosti. Právě na základě jeho materiálu zakročila policie proti sektě v Bavorsku. Státní zastupitelství v Augsburgu její příslušníky vyšetřuje kvůli podezření z týrání svěřených osob a těžkého ublížení na zdraví.

panenka009 ( 16. září 2013 23:39 )

já bych ho popravila,vyjde to levněji!

zirafa ( 16. září 2013 19:37 )

všechny sekty jsou svin*stvo! Jejich vůdce zavřít a do konce života izolovat......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání