Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lesní muž si pohřeb nepřál: Jeho přátelé přichystali tichou pietní akci

8. února 2016
18:57

Nezemřel v paneláku, ale na místě, které miloval. To je jediná útěcha podporovatelů Miroslava Vojtěcha, lesního muže z královéhradecké hájenky. Ti o víkendu malebný domek zasypali svíčkami a připravují také poslední rozloučení.



Na místo, ze kterého chtěl královéhradecký magistrát Miroslava Vojtěcha před jeho smrtí vystěhovat, dorazily o víkendu desítky lidí. Řada z nich zanechala u sloupu, na němž visí jeho fotografie, kytičku nebo svíčku a krátce na něj zavzpomínala.

Podporovatelé lesního muže, mezi kterými je například dokumentaristka Silvie Dymáková, se proto rozhodli zorganizovat poslední rozloučení. To by se mělo uskutečnit ve středu od pěti hodin na královéhradeckém Lesním hřbitově.

"Přijďte v tichosti vzpomenout Miroslava Vojtěcha, Robinsona z hájovny U Dvou šraňků, kde po 40 let žil a kterou miloval. Přijďte se s Mírou rozloučit a zapálit za něho svíčku. Akce bude tichá... jen s pár slovy v úvodu piety," napsali na Facebook. "Míra si pohřeb nepřál, ale za souhlasu rodiny můžete přijít všichni zavzpomínat na tohoto výjimečného muže," dodali.

Miroslav Vojtěch zemřel ve čtvrtek večer na selhání srdce v hájence, kterou chce radnice nahradit moderním výukovým centrem. Právě tlak, kterému musel kvůli hrozícímu stěhování čelit, se mu podle jeho zastánců stal osudným. Proti zboření hájovny se v internetové petici vyslovilo téměř 6000 lidí. Aktivisté chtějí v boji proti plánům radnice dál pokračovat.

ivoadler ( 9. února 2016 11:18 )

Beru v potaz i předchozí článek, kde jsem ho označil za pošuka. Ty víš něco víc? Povídej, přeháněj! 

ivoadler ( 8. února 2016 19:14 )

Já jsem říkal, že to byl pošuk. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání