Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus: Miliony uprchlíků mašírují na Evropu a Česko podrazí nohy Visegrádu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
2. února 2016
10:26

Exprezident Václav Klaus se opět pustil do migrační krize, kterou nazývá „šílenou“. Násilnosti v Kolíně nad Rýnem jsou podle něj jen kapkou v moři. Chtěl by sice bruselskou říši rozbitou, ale ne za tuto cenu. Kritizuje kvůli tomu politické elity EU, ale neodpustil si ani rýpnutí do „měkoučké“ české vlády. Klaus se pozastavil nad její rolí při vyjednávání s V4. A udělal z české vlády de facto „Jidáše Visegrádského“.

„Mně od začátku všichni nadávali, že jsem se s velkými otazníky díval na smysluplnost visegrádské čtyřky, když to byla zástupná organizace, kdy západní Evropa nás nechtěla do EU a říkala: Zkuste si to integrování,“ hodnotil Václav Klaus smysl V4 v pořadu „Jak to vidí“ na Českém rozhlasu Dvojce.

Bral to prý v minulosti tak, že nás západní Evropa od sebe odstrkuje a nutí do něčeho, schůzky Visegrádu považoval spíše za „rétorická cvičení“, kde se málokdy našla nosná společná témata.

Teď možná ta šílená migrační vlna by toto téma mohla dát, to by mohlo spojovat. Maďarsko, Slovensko se vůči tomu vyjadřují jasně, Polsko relativně jasně, nejslabším článkem samozřejmě je měkoučká česká vláda, která se vůči tomu definuje velice nejasně,“ zaútočil v rádiu Klaus na Sobotkův kabinet. 

„Zatímco já měl zkušenost, že vždycky Visegrádskou čtyřku v Bruselu podrazilo Maďarsko, mám pocit, že teď bude visegrádskou čtyřku podrážet ČR,“ dodal Klaus.

A opět dokazoval, jak velkým a silným tématem je pro něj migrační krize. „Do Evropy se valí způsobem v minulosti naprosto neznámým,“ říkal o uprchlících exprezident a upozorňoval při tom, že ilegálně přichází statisíce migrantů na území, kde byl dříve problém, „aby proklouzla myš“.

„Evropské politické špičky to vůbec nevzrušuje, ty jsou tomu dokonce rády... Paní Merkelová, pan Gauck a někteří další jsou tomu rádi. Demonstruje to, že multikulturální, politicky korektní špičky EU si přejí vytvářet úplně novou Evropu,“ zopakoval Klaus své hluboké přesvědčení. 

Evropské elity podle něj dokonce usilují i o enklávy a ghetta přistěhovalců. A tak zatímco se někdo více obává Moskvy, Klaus přiznává, že se více obává Bruselu. Poukazuje i na paralelu, kdy stěhování národů rozbilo římskou říši. „Byl bych rád, kdyby bruselská říše byla rozbitá, ale ne za tuhle cenu,“ pokračoval na ČRo Dvojka.

Video Klaus: Tsunami uprchlíků ještě přijde. A na islám nejsem expert - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Klaus: Násilnosti v Kolíně jako kapička v moři

Podle profesora Klause je „naprostá, naprostá lež“, že by se utíkalo výlučně ze zemí, kde se válčí. Jde podle něj především o země rozbité „hloupou politikou vývozu kvazidemokracie“. „Ty země jsou v nepořádku, ale byly v nepořádku po celé období lidských dějin,“ míní Klaus.

A tak se miliony lidí zvedly a mašírují podle něj na Evropu. „Zásadně trvám na tom, že to nebylo spontánní vzedmutí se lidí, kteří by se zničehonic probudili a muslim řekl svým čtyřem manželkám: Hele, už nás to tady nebaví, pojďme teď putovat kamsi do neznámého německého městečka. Ti dostali impulz, tím impulzem bylo nepochybně rozevření náruče Evropy zejména v prezentaci jedné významné političky,“ pokračoval šéf Institutu Václava Klause.

Za „absolutní a neskutečnou lež“ označil, že by Evropa potřebovala pracovní síly. „To, co se stalo v Kolíně nad Rýnem, je v tomto všem úplně kapička, kterou by mě ani nenapadlo zmínit. Je to součást té obrovské řeky,“ dodal Klaus.

mirkazam ( 1. března 2016 07:44 )

sukin...s tím Nečasem máš pravdu !!!

mirkazam ( 1. března 2016 07:39 )

wicky...běž do háje s Rathem !!!!

dzek ( 3. února 2016 09:27 )

BEZDĚTNÁ FRAU MERKEL; KDYSI ŠEDÁ MYŠKA V NDR STOJÍCÍ ZA KOMUNISMEM. NEJDE JI O NIC, NEMÁ DĚTI, ALE BUDE ZAPSÁNA DO DĚJIN STĚJNĚ JAK HITLER.

dzek ( 3. února 2016 09:14 )

Neli máš pravdu. Občani ČR musí držet při sobě a hlavně stát za lidovým prezidentem Milošem Zemanem. Vůbec si nedovedu představit, kdyby tehdy byl navolený pan Schwarzenberg. ČR by byla už celá rozprodaná, a uprchlíci bez identity by tu už špazírovali všude a bez jakékoliv kontroly. Jinak je mne známo, že zástupce korupce v ČR rádi odstraňují nežádoucí občany a dokonce se neštítí je přímo zabít.viz. vlastní zkušenost."P"ch"ravda a láska vítězí, váš Havlíček Havel

neli ( 3. února 2016 09:02 )

Přečtite si všichni,VÝPOVĚDI POLITICKÝCH VĚZŇŮ, OBČAN HAVEL.KTERÝ UŽ 2 ROKY PŘED SAMETOVOU REVOLUCÍ V SSSR BYL NAVOLENÝ ZA URČITÝCH PODMÍNEK JAKO BUDOUCÍ PREZIDENT ČR.Panu Václavovi Havlovi to bylo jedno, neboť měl problémy a to velké s alkoholem, takže na schůzce v SSSR neměl problém cokoliv podepsat za účasti vodkystaličnyje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa