Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Prezidentská dovolená: Zemana po pěti dnech polaskalo slunce

Prezident Miloš Zeman vyrazil na oběd s přáteli
Prezident Miloš Zeman vyrazil na oběd s přáteli  (Autor: Blesk)
Autor: Vera Renovica, Jiří Čada - 
1. července 2015
14:44

Jezevec opustil noru! Po pěti dnech vylákalo slunce ven z vysočinského bytu, kde tráví letní dovolenou, prezidenta republiky Miloše Zeman (70). Oprava, vylákala ho spíš představa oběda.

Jak řekl reportérovi Blesk.cz, když nastupoval do prezidentské limuzíny, frčel zrovna pojíst s přáteli. „Sním, co mně dají,“ prohlásil. Zeman tráví dovolené sám, podle našich informací ho nenavštěvuje ani první dáma Ivana (50), která má vlastní program. A prezident, který byl jako student považován za asociála a čítával si na hřbitově, jelikož tam bylo ticho, si to užívá. Ani aktivitu příliš neobměnil. „Za tu dobu, co jsem na Vysočině, jsem přečetl tři knížky,“ pochlubil se dnes.

Na skutečný výlet ve velkém stylu má vyrazit zítra, kdy budou teploměry ukazovat 31°C. Co má v plánu, už dříve pro Blesk.cz předestřel hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Pan prezident bude v Novém Veselí dělat to, co loni, což znamená, že očekávám účast zástupců Blesku, až se bude na gumovém člunu plavit po rybníku,“ řekl. Zda dojde i na další Zemanovy oblíbené kratochvíle, třebas očicháváni bezu, však neprozradil.

Jaké další plány má prezident Miloš Zeman v průběhu své dovolené? Podívejte se na video:

Video Zemanův LAST MINUTE: Už se těší na člun a objímání stromů - Vera Renovica, Jan Jedlička, archiv Blesku
Video se připravuje ...

Prezident si byt v dřívější tvrzi v Novém Veselí pořídil ještě před revolucí. Strávil tam svůj desetiletý politický »exil«, než se vrátil do Prahy jako kandidát na nejvyšší politický post. I jako hlava státu si tam dává pravidelný letní oddych, vždy zhruba na dva týdny. Stejně jako před lety je tam i v současnosti relativně mimo dosah spolupracovníků.

Mohou se mu dovolat pouze na pevnou linku, mobilní telefon »aligátor« moc nepoužívá. V jeho nepřítomnosti tak šarvátku o článek Ferdinanda Peroutky s názvem Hitler je gentleman, která i nadále probíhá, řeší z vlastní dovolené jeho pravá ruka Ovčáček.

tosca28 ( 2. července 2015 04:38 )

kobyla je starej fasoun a komunista a miluje Ovara, buzna

mord ( 2. července 2015 03:14 )

snad prase ne jezevec

obluda.pb ( 1. července 2015 19:19 )

jen se neposer

rucnikvolamydlo ( 1. července 2015 17:47 )

Tak už konečně vystřízlivěl.

ukava5 ( 1. července 2015 17:04 )

máte rozumného chlapa na hrade,v tejto dnešnej spletitej dobe....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa