Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostrý dopis Zemanovi od ředitele nemocnice: Nevyhodil prezidenta prý jen z úcty k jeho stáří

Autor: Jiří Krušina - 
20. května 2015
15:59

Vášnivou dohru má návštěva Miloše Zemana v Olomouckém kraji. Prezident si totiž pořádně naběhl při návštěvě Jeseníku. V tamní nemocnici i na náměstí se opakovaně dotkl svými vyjádřeními managementu špitálu. A ředitel nemocnice Jan Jedlička nyní zaslal Zemanovi ostrý otevřený dopis. Zemanovu návštěvu v nemocnici prý neukončil jen z úcty k jeho stáří.

V prezidentovu pomoc doufali zaměstnanci jesenické nemocnice. „Naše nemocnice na rozdíl od všech krajských nemocnic v republice nedostává žádné prostředky z krajského rozpočtu na modernizaci budov či vybavení. Fungujeme jen z peněz od pojišťoven,“ řekla zástupkyně ředitele Věra Kocianová.

Prezident o nemocnici mluvil jako o neúspěšné dříve, než ji navštívil. Nejprve na setkání s učni místní školy. Poté před úspěšnými podnikateli Zlatohorska. „Pan Zeman pronesl větu, že poseděl s úspěšnými a zamíří k neúspěšným. S tím se nemohu ztotožnit,“ sdělil exkluzivně Blesk.cz ředitel nemocnice Jan Jedlička.

Když se i před zaměstnanci Zeman opřel do vedení špitálu a zacitoval Stalina: „Kadri rešajut vsjo“, měl ředitel Jedlička chuť návštěvu ukončit. „Jen moje vrozená slušnost a úcta ke stáří a plná jídelna našich spolupracovníků v očekávání debaty s Vámi mi velely, abych Vaši nemocniční misi okamžitě neukončil,“ napsal Jedlička v dopise Zemanovi.

Ředitel nemocnice Jedlička ve svém dopise Zemanovi dává za pravdu, že je neúspěšný podnikatel. „Měl jsem už dávno transformovat jesenický špitál na byty pro sociálně nepřizpůsobivé nebo na autobazar a nejlépe pak na vykřičený dům v kombinaci s hracími automaty a kasinem,“ uvedl v dopise prezidentovi. Jedlička v závěru dopisu jasně dává najevo, že věří, že prezident probere situaci jesenické nemocnice s ministrem zdravotnictví.

„K otevřenému dopisu lze konstatovat jen jediné. Připomenout panu řediteli slova T. G. Masaryka: ‚Rozčilení není program.‘ Rozčilení rozhodně nepovede k vyřešení problémů Jesenické nemocnice, to by měl pan ředitel vědět,“ vzkázal Blesk.cz Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Otevřený dopis ředitele nemocnice v Jeseníku prezidentovi Zemanovi Otevřený dopis ředitele nemocnice v Jeseníku prezidentovi Zemanovi | Archiv Blesku

 

janina32 ( 27. května 2015 13:48 )

Ten miliardář v Eurojackpotu se ještě nepřihlásil? Já bych věděla, co s těma prachama dělat. No nic, určitě vyhraju mega v Milionové pouti Blesku. Ve čtvrtek je v Blesku otázka za milion.

jiri.k ( 24. května 2015 11:41 )

Hm, Zemanovy názory poslední dobou docela beru a lze se s nimi ztotožnit, tohle se mu ale hodně nepovedlo

123automobil ( 24. května 2015 08:34 )

salto ( 21. května 2015 11:23 )

dzery ( 21. května 2015 09:02 )

Tak,tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa