Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Zeman citoval diktátora Stalina a dostal červenou kartu. K Palasovi do penzionu nejel

Autor: red - 
15. května 2015
16:03

Prezident Zeman si očividně nezvykl na návrat z Moskvy do Čech. V Jeseníku opakovaně citoval Stalina. Spekulovalo se přitom, že během své návštěvy v Olomouckém kraji zavítá i do penzionu exministra a svého stoupence Jaroslava Palase. Zeman tam však nepřijel.

Zeman citoval sovětského diktátora nejprve při setkání se zaměstnanci nemocnice. Stejný citát: „Kadri resajut vsjo“ (kádři řeší vše) zopakoval i před stovkami Jeseničanů v souvislosti s rozvojem firem i místní nemocnice. Nezapomněl dodat, že poté, co kádři za Stalina vše vyřešili, byli popraveni. Někteří lidé po připomenutí diktátora pískali. Další mu ukázali červenou kartu.

V Šumperku byl prezident konfrontován mladou ženou, která se jej zeptala, proč nechce jmenovat navržené profesory. Zeman jí odpověděl: „Souhlasíte s tím, aby se vysokoškolským profesorem stal člověk, který si řekl o milionový úplatek ke svému platu formou donorského daru banky? Souhlasíte s tím, aby vysokoškolským profesorem byl agent STB, který byl držitelem rezidenčního bytu?“

„Ano, akademické svobody jsou krásná věc. Nechci vysokoškolské profesory posuzovat podle jejich odborných schopností, protože tomu nerozumím. Ale vedle odborných schopností vysokoškolský profesor musí splňovat další, mimoodborná kritéria. Například nesmí nikoho zavraždit, nesmí nikoho znásilnit, nesmí požádat o milionový úplatek, nesmí být agent STB a tak dále a tak dále. Tečka,“ prohlásil Zeman.

Luxusní sídlo Palase prezident opět nenavštívil

Zeman ani při letošní návštěvě Jesenicka nezavítal do obří ludvíkovské vily svého věrného kamaráda a senátora Jaroslava Palase. Místo toho si užíval pohodlí jesenických lázní.

bart78 ( 3. června 2015 22:51 )

Jeseník není v Čechách.

tgbg ( 17. května 2015 08:50 )

Stále více mladých obyvatel Ruska budou muslimové, což podle demografických projekcí znamená, že v roce 2050 bude Rusko většinově muslimskou zemí. A v roce 2015 (za 8 let!) většina vojáků v ruské armádě budou… muslimové. Co to bude znamenat? Klidný a mírový přechod k většinově muslimské, multikulturní společnosti? Občanskou válku bosenského typu v makro-měřítku? Muslimský vojenský převrat? Další separatismy po vzoru Čečenska? Džochar Dudajev byl taky sovětským generálem (atomových bombardérů), než si uvědomil, že je Čečen a muslim. Možná nebyl posledním, ale jen prvním z ruských velitelů, kdo měl takový nápad…

tgbg ( 17. května 2015 08:42 )

Oplzlý, stařec s plinkami už definitivně zblbl a jako může dělat prezidenta akorát komunistické kupce hnoja jako krakodebil 500.

rucnikvolamydlo ( 16. května 2015 12:22 )

Krakonos500 není teplej, akorát ze sebe dělá rád blba,...asi masochista.

tgbg ( 16. května 2015 08:36 )

Nabubřelý a opilý hradní hlupák zase předváděl svoji demenci a vlezdoruszadkování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa