Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nevídané! Rivalové Babiš s Kalouskem usedli do jedné lavice a nahodili úsměvy. Ale jen na chvíli

Autor: simao - 
20. května 2015
13:33

Označují jeden druhého za lháře, zloděje, tuneláře… Útoky Andreje Babiše a Miroslava Kalouska jsou již v české politice evergreenem. Hádají se často, nenechávají na sobě nit suchou. O to překvapivější je momentka z dnešního jednání Sněmovny. Byla však pořízena předtím, než se nad Sněmovnou opět zatáhly mraky a hlasovalo se o biopalivech.

Je to značně neobvyklý pohled. Andrej Babiš s Miroslavem Kalouskem v jedné lavici a navíc s úsměvy na tvářích. I když při pohledu na současného ministra financí by se dalo přemítat i o jisté křeči, zatímco Miroslav Kalousek předvádí takřka profesionální "americký úsměv".

Zarputilí rivalové na moment dali spory stranou a před foťákem působí jako Andrej a Mirek, kamarádi z jedné čtvrti. Jenže zdání klame. Snímek z Poslanecké sněmovny zveřejnil ve středu v poledne na sociálních sítích Ondřej Jakob, poradce šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Kalouska. Šlo však pouze o klid před očekávanou bouří. Sněmovna totiž dnes jednala opět o pokračující podpoře biopaliv.

Na státní podporu biopaliv má přitom Miroslav Kalousek jasný názor. Podle něj jde o tunel a příspěvek na „větší šperk Moniky Babišové“. Babiš je přitom v souvislosti s podporou biopaliv jakožto majitel skupiny Agrofert kritizován kvůli možnému střetu zájmů.

Kalousek: ANO se dopustilo veřejného podvodu

Sněmovna přitom dnes jednala o ukončení daňového zvýhodnění biopaliv k letošnímu 30. červnu. Návrh na ukončení podpory biopaliv obsahovaly dva totožné pozměňovací návrhy, které předložili exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a poslanec ANO Karel Rais. Hlasovalo se nakonec o tom Raisově. Pro ukončení daňové podpory biopaliv hlasovalo 52 poslanců, zapotřebí jich bylo 88.

Hnutí ANO se tím, že nehlasovalo pro ukončení podpory, dopustilo dle Kalouska veřejného podvodu. A ostatní vládní strany prý ochotně nahrály Babišovi. „Je naprosto zřejmé, že součástí koaličních dohod je také soukromý zájem Agrofertu,“ tvrdil na tiskovce po jednání Kalousek. „Na vlastní oči jsme se mohli přesvědčit, jak se vládní koalice sama dnes usvědčila ze lži, podvodu a korupce,“ dodal.

Video Babiš a Kalousek na superchatu Blesk.cz - Vera Renovica,Petr Soukup
Video se připravuje ...

suov ( 20. května 2015 17:31 )

Jsou to oba dva šaškové,,,

joun ( 20. května 2015 16:53 )

Co se řeší jednou fotkou? Vždyť hnutí ANO se hlásí k pravici a myslím si, že má ke Kalouskově partaji mnohem blíž než k Sobotkově. Před volbamo rozdá koblihy a bude se volit. Před tím bude viset jeho fotka na každém rohu. Vždyť je to pořád stejné, že?

moiaza ( 20. května 2015 16:52 )

 Moc by jim to spolu slušelo na Mírově.

kapturek ( 20. května 2015 15:56 )

fb/bojkot babisovych vyrobku

kapturek ( 20. května 2015 15:54 )

 misto babisovy hlavy by se tam mohlo dat cur.aka, vyslo by to na stejno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa