Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Ústí vylekala obyvatele prasata na hlavní třídě: Honili je strážníci!

Autor: ČTK, zrk - 
16. dubna 2015
17:30

Napůl šok a napůl velká zábava. Stádo divokých prasat se hnalo centrem Ústí nad Labem a strážníci se jej snažili dohonit a jednotlivá prasata pochytat. Jeden z divočáků se dostal do areálu polikliniky, kde porazil ženu. Později byl uspán injekcí od zvěrolékaře. Zbylí členové stáda se rozutekli po městě.

Kolik bylo ve stádu prasat, strážníci nestihli spočítat. Běžela po Masarykově třídě a my za nimi," uvedl mluvčí strážníků Jan Novotný. Jedno se dostalo do areálu polikliniky, když předtím při úprku městem porazilo ženu. Zranění ženy ani prasete nebyla vážná," konstatoval Novotný.

Uspaného divočáka odvezli strážníci do útulku. Další zvířata se vydala městská policie hledat.

Divoká prasata žijí s Ústečany už nějakou dobu. Doposud je však lidé potkávali hlavně v okrajových částech města a parcích. Zůstávají po nich rozryté trávníky a poničené záhony. Samotnému centru se zatím vyhýbala.

O odstřelu divočáků město jedná s myslivci. Nakoupilo i pasti, do kterých se už několik kusů černé zvěře chytilo. Divoká prasata láká do města hlavně dostatek lehce dostupné potravy. Na pozoru by se lidé měli mít zejména před bachyní se selaty, jinak jsou podle myslivců prasata spíše plachá.

eliska963852 ( 16. dubna 2015 18:03 )

Putinovi motorkáře.

vosavopruz ( 16. dubna 2015 18:01 )

V Ústí vylekala obyvatele prasata na hlavní třídě: Honili je strážníci! To je teda nadpis,ještě že jsem si pak pod ním přečet článek.

zauber ( 16. dubna 2015 17:45 )

Teď jsem trošku zmatený. Honili strážníci skutečná prasata, anebo jenom cikány?

Zobrazit celou diskusi