Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie poprvé použila zastavovací pásy: Řidič v kradeném voze v sobě měl pervitin

Autor: dce - 
3. dubna 2015
15:35

Ve čtvrtek dopoledne pražští policisté poprvé měli příležitost použít zastavovací pásy. Jenže řidič se jim vyhnul. Nakonec se mladíka pod vlivem drog a v kradeném autě podařilo zastavit až na Smíchově.

Policisté ve čtvrtek dopoledne zastavili černou škodovku na benzince na Jižní spojce. Vůz se jim totiž ukázal v registru kradených aut. Jenže mladík, který vůz řídil, si toho asi byl vědom a náhle se dal na útěk. 

Policisté ho pronásledovali přes Krč a Modřany. Několikrát projel křižovatku na červenou a v jednu chvíli jen tak tak nenaboural jiné vozidlo. V ulici Československého exilu na něj už čekala hlídka se zastavovacími pásy, těm se ale na poslední chvíli vyhnul přes travnatou plochu vedle silnice. Prorazil si tak pouze levé kolo a ujížděl dál.

Šílený řidič pokračoval přes Barrandovský most na Smíchov. Zde si o jeden z kolem jedoucích vozů urazil zpětné zrcátko a během jízdy ohrozil mnoho chodců. Projel Radlickou ulicí na Plzeňskou, kde konečně zastavil před zátarasem u nemocnice v Motole. 

Policisté přes celou šíři vozovky rozvinuli zastavovací pás, travnaté plochy zatarasili svými vozy. Tentokrát už mladík zastavil. Z vozu ho policisté dostali pomocí pistole.

Následně u něj také provedli orientační zkoušku na přítomnost drog, která prokázala přítomnost amfetaminu v těle, což naznačuje užití pervitinu před jízdou,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Muži teď hrozí až osm let ve vězení za trestný čin podílnictví a veřejného ohrožení.

Video Zfetovaný řidič ujížděl policii několik kilometrů a zastavovacím pásům se jednou vyhnul, podruhé před nimi zastavil - týdeník policie
Video se připravuje ...

japos22 ( 3. dubna 2015 19:28 )

tgbb. ( 3. dubna 2015 17:53 )

Jenže jestli má členskou legitimaci vládnoucí ČSSD, pak to byla policejní agrese.

fotrpjotr ( 3. dubna 2015 16:35 )

Policie by měla mít povinnost takového grázla zastřelit.

marlen52 ( 3. dubna 2015 15:54 )

rozmáhá se to čím dál víc a proč protože jsou malé tresty

japos22 ( 3. dubna 2015 15:45 )

Chybami se člověk učí

Zobrazit celou diskusi