Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ostuda v Brně: Tombolu vyhráli primátor a hejtman!

Roman Onderka
Roman Onderka  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: INT, Michal Budík - 
4. ledna 2010
16:11

Ostuda jak Brno! Brněnský primátor Roman Onderka a hejtman Michal Hašek si z tomboly na předvánočním galavečeru v hotelu Voroněž odnesli druhou a první cenu! Vskutku neuvěřitelná náhoda? Oba politici ČSSD tvrdí, že jim ke statisícovým cenám dopomohla náhoda a štěstí.

Galavečera se zúčastnilo přibližně 600 lidí. Lístek stál 299 korun a prodalo se jich 998. Losovalo se 81 cen. Ceny losoval starý dobrý kamarád Onderky, herec Zdeněk Junák. Do té doby přitom ceny losovali herci Suchánek a Genzer. A cena? Zájezd "All inclusive" do Egypta pro dvě osoby. Vítězem je? Roman Onderka!

„Měl jsem ten večer prostě štěstí. Za losy jsem utratil 6 tisíc korun. Vyhrál jsem ještě dort a volňásky na ohňostroje,“ pochlubil se Blesku primátor Onderka.

Sám Onderka se poté ujal losování hlavní ceny – třídvéřového Fordu Fiesta v bílé barvě v hodnotě okolo 250 tisíc korun. S vítězným losem s číslem 700 si přišel na pódium pro výhru jeho stranický kolega – hejtman Michal Hašek.

„Tohle už chlapci trochu přehnali. Dal by se tam krájet vzduch, jak tam najednou bylo husto,“ komentoval situaci jeden z očitých svědků.
„Ano, bylo to úsměvné. Ale bylo to o štěstí, o náhodě,“ uvedl generální ředitel reklamní agentury Snip&Co Jiří Morávek, která měla na starosti organizaci galavečera.

Pikantní na tom je také to, že pořádající firma Snip&Co získává od města a kraje spoustu zakázek. Jak Morávek přiznal, tvoří asi třicet procent podnikání firmy!

Morávek ale prohlásil, že tombolu nelze zmanipulovat. Losování podle něj sledovali dva zaměstnanci Finančního úřadu Brno I a také notář Michal Voříšek. Ten ale sepsal osvědčení o průběhu slosování pouze podle toho, co mu řekli úředníci z finančního úřadu. Že by snad selhali, notář vyloučil: „Není to pravděpodobné, ani možné,“ řekl bez bližších podrobností Blesku.

Oba šťastní výherci se po několika dnech svých výher vzdali. Hejtman Michal Hašek vůz po domluvě s manželkou prý věnuje zatím neurčené neziskové organizaci, primátor Roman Onderka dá údajně zájezd do tomboly některého z lednových plesů.

evita5555 ( 6. ledna 2010 13:03 )

...ale aj mne sa stala taká vec, že ja som organizovala tombolu, zostali mi 4 nepredané lístky, tak som si ich kúpila sama. A tiež sa stalo, že hlavnú cenu som vyhrala ja, losovalo sa tak, že z 300 lístkov sa ťahalo 6 cien a vôbec si neviem predstaviť, ako by to niekto dokázal zmanipulovať. A niečo podobné sa stalo na dcérinej stužkovej, jeden z profesorov vyhral 10 cien z 15-tich. Bolo mu to aj trapné, ale keďže sa jednalo o predmety ako rolka WC papiera a podobne, nakoniec sa všetci válali od smiechu. Podobnosť je len v tom, že tu išlo o veľké ceny, ale princíp zostáva, niekto má proste šťastie.

simeon ( 5. ledna 2010 08:52 )

a co jim zbylo když se to tak rozmázlo... ty by sis nechal úplatek kdyby všichni okolo viděli manipulaci a hned to naprášili mediím? Samozřejmě jako nicka neveřejná by ti to mohlo být putýnka, ale jako osoba veřejně činná bys to tak okamžitě věnoval někam - nejlépe na charitu abys trošku upravil veřejné mínění na svojí osobu ;-)

simeon ( 5. ledna 2010 08:49 )

to sice řekl (podle počtu lístků a ceny už by už na Haška lístky takřka nezbyly), ale přitom na stovky losů nevyhrál žádnou podružnou cenu seějně jako Háša a trefili se jen do těch hlavních... podivuhodné, takřka zázračné

simeon ( 5. ledna 2010 08:46 )

z toho klucí nic mít nebudou, je to moc na očích. A přitom myšlenka o legálním úplatku byla tak dobře vymyšlená

sakra ( 5. ledna 2010 08:27 )

Velice přesně vyjádřeno. Náhody se v tomto případě neberou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa