Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Primátor čte The Times ale...Do you speak english, Roman?

Video se připravuje ...
Autor: Michal Budík, Kjak - 
17. září 2010
06:20

Brněnský primátor Roman Onderka ( 44, ČSSD) hraje ke své škodě dál mrtvého brouka. Blesk v pondělí zveřejnil článek, ve kterém se objevily pochybnosti o skutečných kvalitách jeho angličtiny.

I jeho nejbližší spolupracovníci tvrdí, že anglicky vůbec neumí. Ve svém předvolebním spotu si ale náruživě čte v britském deníku The Times.

Šanci ukázat, jak je na tom se svou angličtinou ve skutečnosti, nabídl Blesk Onderkovi už minulý týden. Ten ale ponechal nabídku na test zpracovaný a vyhodnocený nezávislým odborníkem bez odezvy. Přestal také zvedat mobilní telefon. „To nejméně šťastné z pohledu komunikace s veřejností je nevyjadřovat se, mlčet nebo odpovídat na dotazy formulacemi typu no comment,“ vzkazuje Onderkovi prostřednictvím Blesku mediální expert Jaroslav Čuřík. Podle jeho slov by ale hlavně neměl ani v reklamním předvolebním materiálu předstírat, že ovládá něco, co ve skutečnosti neumí.

Podezření ještě zesílilo poté, co o Onderkově znalosti pod příslibem anonymity promluvil jeden z jeho nejbližších spolupracovníků. „Jsem si naprosto jistý, že primátor anglicky nemluví,“ uvedl vysoce postavený brněnský politik.

Jak získal titul MBA?

Na Onderkovo mlčení se dá s rozpaky dívat i z jiného úhlu… Loni mu totiž byl udělen titul MBA. „Nedílnou součástí výuky na MBA je i studium podkladů pro výuku v angličtině,“ řekla mluvčí VUT v Brně Jitka Vanýsková. Onderka pak v angličtině předkládal i disertační práci. A autor této práce ji podle Vanýskové zpracoval na úrovni lepšího průměru. „Ústní zkoušku primátor během studia neabsolvoval, není povinná,“ dodala mluvčí VUT.

Vtipným volebním klipem si brněnský primátor zavařil. Nedoložil ani to, že měl povolení k jízdě na skútru po pěší zóně, kterou v klipu předvedl. A přesto dál mlčí.

oldedek ( 17. září 2010 11:10 )

To je tak trapný, že se za něj stydím - trapáček...

fiiikulka ( 17. září 2010 10:49 )

...přehmat...ten palec nahoru tam nemá co dělat...

fiiikulka ( 17. září 2010 10:48 )

a co kdybyste takhle dali do titulku english s velkým E?

frantabeton ( 17. září 2010 09:03 )

tak by si vsimnul, ze v titulku "Brno is more exciting THEN Prague" je chyba. Anglicky správně tam nepatří THEN (=potom), ale THAN (=než).

joder ( 17. září 2010 08:11 )

nechápu to, že je vidět ten článek Prague vs. Brno. Opravdu jste v Brně takový burani?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa