Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Péťa, kterému pomáhá Gábina Soukalová: Zlomil si ruku, nikdo neví jak

Autor: ljš - 
6. července 2016
05:08

Malý hrdina! Čtyřletý Péťa Kašpar přišel při tragické nehodě o tatínka a sám byl spolu s maminkou vážně zraněn. Pobyt v nemocnici se malému pacientovi, kterému pomáhá biatlonistka Gabriela Soukalová s manželem, navíc ještě zkomplikoval zlomeninou ruky. Chlapeček ale přesto statečně bojuje.

„Péťa má bohužel zlomenou ruku. Z důvodu řídnutí kostí má kosti velmi křehké a levou ruku si zlomil, nikdo ani neví jak a kdy. Zlomenina je to velká, ale naštěstí ho to moc nebolí a může ven. Samozřejmě ho to rozhodilo, hlavně když se řešilo co a jak, tak je vykolejený, unavený, ale jsem si jistá, že to zvládne,“ napsala na svém blogu před několika dny Péťova maminka Monika.

Ta přitom v té době sama musela podstoupit operaci. Naštěstí ale dopadla dobře. „Po půl roce jsem zcela bez hadiček. Hrozný nezvyk, ale zvyká se na něj dobře a rychle,“ radovala se.

Nyní už je opět se svým synkem, kterému se už daří lépe. Trápí je ale pochopitelně horké počasí. Proti vedrům se dá v pokoji bez klimatizace bojovat jen těžko. Péťa má navíc kvůli svým zraněním rozhozenou termoregulaci a mívá proto teploty. Naštěstí pomáhá speciální lehátko do sprchy, na kterém se může chlapeček, který je jinak upoutaný na nemocniční lůžko nebo vozík a dýchá pomocí přístroje, trochu zchladit.

Zakoupit se ho podařilo také díky iniciativě biatlonistky Gabriely Koukalové (dříve Soukalové) a jejího manžela badmintonistyPetra Koukala, kteří své svatební hosty požádali, aby místo tradičních darů poslali Péťovi a jeho mamince peníze přes Konto Bariéry. Za pouhých šest týdnů se pro ně vybralo přes tři čtvrtě milionu. Peníze budou potřeba na rekonstrukci bytu, aby se Kašparovi mohli konečně vrátit domů, a také na nákup dalších potřebných pomůcek.

Péťovy pokroky a také informace, jak mu pomoci, můžete sledovat ZDE››

bobobo ( 6. července 2016 06:40 )

kdyby takhle nějak udělali svatbu Gregorbrzokuchařovic,neměli by z ostudy kabát.Péťovi a jeho mamince přeji hodně síly a zdraví

asijo ( 6. července 2016 05:33 )

Proč s tím obtěžujete čtenáře Blesku?

Zobrazit celou diskusi