Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

USA se bojí zloby ruského prezidenta: Na Putinovu milenku neuvalí sankce?!

Autor: pma - 
26. dubna 2022
05:00

Alina Kabajevová (38) je označována za údajnou milenku ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle neoficiálních zpráv spolu měli zplodit čtyři potomky, ke kterým se Putin ovšem nikdy nepřiznal. Bývalá gymnastka a politička nebyla od počátku války na Ukrajině zařazena na sankční seznam. A USA jí tam podle všeho ani nezařadí. Jednalo by se prý o příliš „osobní útok“ na ruského prezidenta.

O nejlepší ruské moderní gymnastce v historii a političce Alině Kabajevové koluje v posledních dnech mnoho zpráv. V pondělí britský deník Daily Mail zveřejnil informaci, že Kabajevová nebude umístěna na sankční seznam kvůli invazi na Ukrajině. To z vězení zkritizoval i opoziční ruský politik a právník Alexej Navalnij.

Představitelé Washingtonu se domnívají, že sankce proti Kabajevové by byly natolik „osobním“ útokem na Putina, že by napětí mezi Ruskem a Západem mohlo ještě více eskalovat. Ukrajinská vláda přitom požádala západní státy, aby uvalily sankce na Kabajevovou. Švýcarsko, kde se žena měla s rodinou často vyskytovat a po vypuknutí války na Ukrajině dokonce skrývat, Ukrajina vyzvala k tomu, aby byl Kabajevové v zemi zakázán pobyt.

Vztah s Kabajevovou Putin dlouhodobě popírá

Jak již Blesk.cz dříve napsal, údajná Putinova milenka si dle dostupných zpráv nežije vůbec špatně. Od roku 2007 byla poslankyní Dumy za prokremelskou stranu Jednotné Rusko. Od roku 2008 měla údajně začít randit s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, i když oba svůj vztah popírají. V září 2014 ukončila Kabajevová svou politickou činnost a stala se předsedkyní mediálního domu National Media Group, který vedla až do roku 2020. Za to si měla ročně přijít na několik milionů korun.

V současné chvíli se Kabajevová dle jejích příspěvků na sociálních sítích nachází v Rusku. Tam se měla zúčastnit příprav na charitativní taneční festival, který nese dokonce její jméno – Alina. Během příprav byl podle deníku The Mirror několikrát spatřeno písmeno Z, které je symbolem ruské invaze na Ukrajinu. Záznam celého festivalu by měla ruská státní média odvysílat 8. května v předvečer rozsáhlé vojenské přehlídky na Rudém náměstí připomínající 'Den vítězství', konec druhé světové války.

Dvakrát vyhrála olympijské hry

S gymnastikou je Putinova údajná milenka spjata spoustu let a je historicky nejúspěšnější moderní gymnastkou Ruska, a to včetně éry Sovětského svazu. Na letních olympiádách v Sydney v roce 2000 a v Athénách v roce 2004 vybojovala ve víceboji dvě zlaté medaile. Pak jich za svou kariéru doplnila ještě osmnáct z mistrovství světa a dvacet pět z mistrovství Evropy. 

Ale ani nespočet zlatých medailí a vyhraných závodů ji neuchránil před skandály, které s ní byly v minulosti spjaty. Několikrát jí byl znemožněn start v různých soutěžích kvůli dopingu.

21:45
4. 5. 2024

„Zvláštní uznání patří bojovníkům 110. samostatné mechanizované brigády za to, že dnes v Doněcké oblasti sestřelili další ruský (letoun) Su-25,“ vzkázal ukrajinský prezident Zelenskyj v pravidelném večerním videoprojevu.

Další podrobnosti nesdělil, poznamenala agentura Reuters, podle které nelze jeho tvrzení bezprostředně ověřit. Zelenskyj v projevu také hovořil o nové vlně ruského ostřelování ukrajinského území, zejména v Charkovské, Oděské a Dněpropetrovské oblasti, kde zahynuli nejméně dva lidé a další jsou zranění.

20:50
4. 5. 2024

Vojáci 110. ukrajinské samostatné mechanizované brigády sestřelili dnes v Doněcké oblasti ruskou stíhačku Su-25, řekl prezident Volodymyr Zelenskyj.

20:21
4. 5. 2024

Podívejte se na aktuální snímky z Charkova, kde dnes zaútočili Rusové.

Zobrazit celý online

Video  Mariupol padl. Ruští hackeři útočí na Česko. A Harry urazil otce i bratra!  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa