Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šichtařová a Pikora: Konec partnerství?! Ekonomka promluvila o odchodu manžela z firmy

Autor: amb - 
19. února 2022
05:00

Ekonomický pár Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora už společně nepodnikají v Next Finance. Uvedla to Šichtařová na stránkách analytické a finanční společnosti, kterou v roce 2004 založila. Dříve hlavní ekonom Pikora už ve firmě nepůsobí od dubna 2021. Proč po letech přestal podnikat s manželkou, se kterou má sedm dětí a společně napsali také velké množství knih?

„Nikterak s námi nespolupracuje, ani není s touto společností jakkoliv personálně, právně či kapitálově spojen,“ napsala Šichtařová na blog Next Finance.

Pro Blesk Zprávy ale popřela, že by za tím byly osobní důvody. „Protože konkurence tříbí trh a my máme neviditelnou ruku trhu rádi, nebránili jsme p. Pikorovi v jeho štěstí a přejeme mu hodně úspěchu v jeho aktivitách; tyto aktivity však neznáme, tedy je bohužel neumíme na vaše dotazy ani komentovat. O ekonomické situaci, obchodních postupech, ani míře podstupovaného rizika u p. Pikory nemáme reference a neručíme za ně žádným způsobem,“ dodala.

„Jednoduše si chtěl založit svůj projekt, takže asi před rokem společnost opustil,“ uvedla také pro Blesk. Konkurovat si prý ale nebudou.

„Nemyslím si, že bychom byli nějaká velká konkurence. Každý se zabývá něčím jiným, co teď přesně dělá pan Pikora, o tom nevím, nijak se o tom nebavíme a zaměření Next Finance zůstává stejné,“ uvedla pro Blesk Zprávy.

Pravděpodobně jde o společnost Pikora Invest, kterou manžel Šichtařové založil 22. dubna 2021 a zabývá se nezávislou správou majetku.

Pikora a Šichtařová vydali 9 společných knih a také spolu mají 7 dětí. Naposledy se jim taktéž v dubnu roku 2021 narodila holčička Alex.

Video  Česko splácí účet za pandemii. Kdo na to nejvíce doplatí a co ještě podraží?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

defakto ( 21. února 2022 18:52 )

... žeby se našel nějaký blázen, který by šel na 7 cizích dětí ? O tom teda pochybuji , jen jestli Pikoru nenutila do dalšího dítěte a ten se raději útěkem snažil zachránit !

Crazys ( 19. února 2022 21:00 )

A není to například tak, že paní Šichtařová vyměnila pana Pikoru za zábavnější ho společníka? Přeci jen sedm dětí s jedním mužem je nuda!?

klara23_ ( 19. února 2022 20:25 )

tak tihle dva konformní antiliberální maloměšťáci, který natáhli Klausovskou anti EU ideologii a předstírají léta (jako on) ekonomickou erudici, ti opravdu nikomu chybět nebudou resp. jejich moudra a veřejné výlevy.. snad ta éra všeználkovství podobně omezených demagogů už skončila, a pakli se i rozešli a nebudou se navzájem ve své téměř Okamurovské ideologii podněcovat...i dále množit jako škodná, tak to bude jenom dobře. Nikdo kromě Parlemantních listů, Sputniku príp. Echa 24 na ne není zvedavej.

Jana JJ ( 19. února 2022 15:05 )

Nebylo by to nic neobvyklého, že manželovo EGO nerozdýchalo úspěšnou choť.
Čímž nechci tvrdit, že to tak bylo.

defakto ( 19. února 2022 11:20 )

... a žijí spolu pod jednou střechou ? Jestli se pan Pikora necítil jako její další dítě a měl toho akorát dost !

Zobrazit celou diskusi