Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zásah na Trutnovsku: Policie spustila domovní prohlídky, šla i do správy Krkonoš

Autor: ČTK, Mii - 
23. října 2018
17:31

Policejní zásah probíhal v úterý na Trutnovsku. Vyšetřovatelé si zde vyžádali od Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) dokumenty, sdělil Pavel Hochman z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové. Podle něj jde o dokumentaci závažné hospodářské činnosti. 

„V současné době probíhají domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ohledně dokumentace zvlášť závažné hospodářské trestné činnosti. Mohu k tomu ještě říci, že nikdo nebyl zadržen, ani obviněn,“ řekl Hochmann.

Na Trutnovsku zasahují na několika místech kriminalisté z krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. „Dnes na základě příkazu soudce proběhly domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor, a to jak u fyzických osob, tak v prostorách veřejné správy. Nebudeme uvádět nic konkrétního,“ řekl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský.

Podle mluvčího Správy KRNAP Radka Drahného s policií správa úzce spolupracuje. „Správa parku není hlavní příčinou vyšetřování, jsme sekundárním prvkem ve vyšetřování a poskytujeme policii podklady. Policie si vyžádala nějaké dokumenty, které jsme jí poskytli. S policií spolupracujeme a poskytujeme jim maximální součinnost v záležitostech, které potřebují,“ řekl mluvčí správy parku Radek Drahný. Bližší informace k tomu nesdělil.

Policie zasahuje ve Správě Krkonošského národního parku (KRPNAP) (ilustrační foto)

Zobrazit celou diskusi