Ještě než policisté dopadli na letišti skutečné násilníky – fyzicky zdatné Nizozemce, kteří číšníka v obchodním centru Quadrio zmlátili tak, že skončil v umělém spánku a málem přišel o oko, vydali se do hotelu Astoria. Tam zatkli partičku nicnetušících izraelských turistů. A podle zpovědi jednoho z nich si nepočínali zrovna v rukavičkách. 

 „V podvečer do našich pokojů vtrhli  těžkooděnci s vytaženými samopaly, maskami, helmami a v plné zbroji. Začali nás bít a drželi nám automatické zbraně u hlav,“ popsal serveru Aktuálně.cz Izraelec Eli Gershzon. Podle svých slov musel po policejním zásahu vyhledat lékařskou pomoc. 

Ostrý postup mužů zákona nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Na základě informací z otevřených zdrojů začala GIBS konat,“ řekl serveru mluvčí inspekce Ivo Mitáček. „Prozatím shromažďujeme podklady a další důležité informace k posouzení některých zveřejněných a závažných upozornění k činnosti příslušníků policie,“ upřesnil. 

„Zadrženým mužům se policisté omluvili a celou situaci vysvětlili. Ukázali jim video z napadení číšníka a vysvětlili, že se jednalo o nebezpečné pachatele,“ uvedl už v úterý k případu policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že kontrolní orgány policie postup při zásahu prověřují.

Fotogalerie
29 fotografií