Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Odporná praktika Tálibánu: Bojovníci dělají z dvanáctiletých dívek sexuální otrokyně

Autor: tsv - 
12. srpna 2021
12:44

Radikální hnutí Tálibán v Afghánistánu rozpoutalo peklo. Bojovníci obcházejí domy místních a sepisují seznam nevdaných dívek a žen od 12 do 45 let, které si mezi sebou následně plánují rozdělit. Některé hodlají donutit do manželství a jiné využít jako sexuální otrokyně, výsledek bude ale v obou případech stejný – utrpení místních žen. Města si postupně zabírají džihádisté a hlavní město Kábul by bez pomoci amerických vojsk mohlo padnout již do třiceti dnů. Informoval o tom server DailyMail.

Kdokoli, kdo je jakýmkoli způsobem navázán na afghánskou vládu, skončí s useknutou hlavou. Tímto pravidlem se v posledních týdnech řídí džihádští bojovníci. Státní armáda se zhroutila. Tálibán postupně nabírá na síle od chvíle, kdy americký prezident Joe Biden veřejně slíbil, že splní slib exprezidenta Donalda Trumpa a nejpozději do 11. září stáhne z Afghánistánu veškerá americká vojska. Zemi ale do budoucna slíbil podporu, armádě mají Spojené státy nadále posílat jídlo, zbraně, vybavení i peníze na výplaty. „Musí chtít bojovat,“ prohlásil Biden.

Tálibán si během jednoho týdne podmanil devět z celkem 34 provinčních metropolí a započal útoky na největší města. Svou pozornost nyní namířil na město Mazár-e Šaríf poté, co do oblasti ve středu přiletěl prezident Ashraf Ghaní za účelem shromáždit místní vojska. Vyhodil svého hlavního generála Waliho Ahmadžaje v naději, že se mu tak podaří zvrátit přesilu Tálibánu. Ahmdžaj byl podle prezidentova přesvědčení zodpovědný za několik nedávných porážek na bitevním poli.

Džihádisté provádí pravidelné útoky na věznice, ve kterých pobývá mnoho tálibánských bojovníků. Osvobozování zatčenců tak znamená výrazné rozrůstání jejich vojsk. Prezident i přes snahy posílit obranu proti Tálibánu ztratil již statisíce afghánských civilistů, kteří do posledních okamžiků utíkali před zbraněmi a bombami radikálů.

Stažení amerických vojsk ze země znamenal pro Tálibán ohromnou výhodu. Bojovníci denně obohacují své řady o další extremisty a stávají se silnějšími. Útokem vzali i venkov a málo chráněné oblasti. Ačkoli se Tálibán před světem prezentuje jako legitimní vládní organizace, která se již odklonila od svých starých radikálních postupů a přesvědčení, pravda stojí úplně jinde.

Ženy jsou věci, sexuální zneužití je tak v pořádku

Ženy z Tálibánem obsazených měst nesmějí docházet do škol, do práce a opouštět domov bez svolení. Do sexuálního otroctví mají džihádisté „dovoleno“ uvrhnout i dvanáctileté dívky na základě striktní interpretace islámu, který vidí ženy jako zboží. To znamená, že se po bitvě ženy rozdělují mezi vítěze stejně jako ostatní „válečné kořisti“.

Americké úřady dříve prohlásily, že Kábul bude schopný odrážet talibánská vojska maximálně šest až dvanáct měsíců po odchodu vojenských jednotek USA. Lidé zodpovědní za ochranu amerických diplomatů v hlavním městě ale prozradili deníku Washington Post, že už teď jsou až po bradu ponořeni do plánování jejich úniku v případě, že by se džíhádistům podařilo podmanit si město už během následujících tří měsíců. Někteří ale předpovídají ještě dřívější kolaps Kábulu, mluví se i o třiceti dnech.

Video  V kamionu na Smíchově našli tři náctileté uprchlíky.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

rezacek ( 12. srpna 2021 22:27 )

"Američani prakticky prohráli další válku" - ano, a spolu s nimi i naše slavná zbytečná armáda. Když vidím nebo slyším, jak se snaží naši hasiči v Řecku, tak jsem hrdej na Česko. Když vidím nebo slyším, jak zase někdo šlápl na minu v Afganistánu, tak se mě zmocňuje pocit úplně opačný, abych to vyjádřil slušně.

vilda69 ( 12. srpna 2021 21:35 )

Surikata s Topky ta by je tady chtěla ,té by se to líbilo.

hafblaf ( 12. srpna 2021 18:47 )

BÝT ISLAMISTOU = BÝT PEDOFIL?

Citronel ( 12. srpna 2021 17:42 )

By mě zajímalo, kdyby se tam nikdo z civilizovaného světa o žádnou změnu nesnažil a Taliban by vládl Afganistánu, jak by si vedl. To že tam vojížději děti je u muslimů snad i v době míru běžné, ještě nedavno tam taťkové chtěli prosadit právo první noci u svých mladistvých dcer.

user ( 12. srpna 2021 17:17 )

Problém je v tom, že USA, nepochopili, že vítěz ve válce se poté musí o získané území starat. Oni ho předali Vládě v Kábulu, namisto toho, aby zde dalších 100 let vládli.

Zobrazit celou diskusi