Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump po Bidenově pádu udeřil: Zmínil „psychický úpadek“ i Harrisovou jako budoucí hlavu USA

Autor: sova - 
23. března 2021
21:55

Až příliš dlouho se držel zpátky, nyní však znovu udeřil. Řeč je o bývalém americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, který o sobě nyní dal vědět v reakci na pád jeho nástupce a politického soka z řad demokratů Joea Bidena. Trump, který si nyní dosyta užívá slunných paprsků na domovské Floridě, obvinil některá americká média z toho, že Bidenův páteční incident zcela ignorovala. Píše o tom například britský Daily Mail.

„To spadnutí bylo hrozné. Nebylo to jedno klopýtnutí, byla tři. Z velké části to přitom nebylo zmíněno v mainstreamových médiích,“ řekl Trump v pondělí zpravodajskému konzervativnímu webu Newsmax v telefonickém rozhovoru.

„Je to hrozné, celá ta věc je neuvěřitelná. Svoboda tisku už neexistuje,“ dodal exprezident.

Faktem je, že v pátek odpoledne, pár hodin poté, co k Bidenově pádu na Andrewsově spojené základně (Joint Base Andrews) došlo, o události na domovské stránce nereferovalo ani jedno z médií jako MSNBC, CBS News, Washington Post, Los Angeles Times nebo New York Times.

Trump: Biden nerozumí tomu, co podepisuje

Mnohem ochotnější ve smyslu pokrytí události byly zahraniční zpravodajské agentury, i proto se tedy incident dostal na titulní strany médií ve Velké Británii, Švédsku nebo v Austrálii.

„Byl jste stejně šokovaný jako já, nebo jste možná čekal, že se to stane?“ zeptal se Trumpa moderátor Greg Kelly. „Ve skutečnosti jsem to očekával,“ odpověděl Trump.

Exprezident se vyjádřil, že věří tomu, že Biden může být v „psychickém úpadku“ a příliš zmatený na to, aby pochopil význam výkonných příkazů, které podepisuje.

„Demokraté se budou chtít zbavit Bidena“

„To, co se děje, je bláznivé, zajímalo by mě, zda všem věcem, které podepisuje, ve skutečnosti rozumí. Pokud ne, tak je podle mě v horším stavu než Bernie Sanders,“ navezl se Trump do dalšího z řady demokratických politiků a bývalých protikandidátů na prezidentskou funkci.

A přidal i politickou předpověď - podle něj Bidena v brzké době nahradí v Oválné pracovně jeho viceprezidentka Kamala Harrisová. „Jsem přesvědčen, že demokraté se pokusí využít  25. dodatek ústavy a budou tak chtít odstranit Bidena a na jeho místo dosadit Harrisovou,“ míní Trump.

Video  Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

uklid ( 23. března 2021 22:56 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=23YW­XgEsU­tA&t=3­4s

uklid ( 23. března 2021 22:52 )

Chudákovi Bidenovi prý ty schody namazal Putin, a Trump ho dorazil viz. video
http­s://y­outu­.be/23­YWXgE­sUtA

Zobrazit celou diskusi