Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie dopadla vrahy Alexandra (†3). Chlapce střelili omylem, měli políčeno na jeho otce

Autor: ČTK, sova - 
2. prosince 2019
20:39

Ukrajinská policie v pondělí oznámila, že dopadla dva podezřelé z nedělního útoku na kyjevského podnikatele a poslance Vjačeslava Soboleva, při kterém přišel o život jeho tříletý syn Alexandr. Policie je podle listu Ukrajinska pravda na stopě i objednavateli atentátu.

Vůz, ve kterém se nacházel Sobolev a jeho syn, se v neděli večer stal v centru Kyjeva terčem střelby. Dítě podlehlo zraněním na místě, jeho otec vyvázl nezraněn.

Pro podezření z vraždy kyjevská policie zadržela dva mladíky ve věku 18 a 19 let. Našla také zbraň, ze které se střílelo. Oba zadržení jsou podle médií členy nacionalistické organizace Pravý sektor, ta to ale popřela.

Sobolev byl v minulosti podle listu Ukrajinska pravda vysoce postaveným manažerem ve státní energetické firmě Naftogaz a také místostarostou Doněcka. V současnosti je poslancem kyjevského oblastního sněmu za stranu bývalého prezidenta Petra Porošenka. Zastřelený chlapec byl nejmladší z jeho pěti dětí.

offline ( 2. prosince 2019 21:11 )

Na Ukrajině standard 4 - 5 dětí. Počet obyvatel se zde výrazně nezvyšuje jen kvůli tomu, že od roku 1990 ročně dva až tři miliony Ukrajinců nalezou do (západní) Evropy. Za pár let už bude víc Ukrajinců v (západní) Evropě než na Ukrajině.

Zobrazit celou diskusi