Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní cesty za fotbalem platil premiérovi podnikatel? Na Orbána chystá opozice žalobu

Autor: ČTK - 
26. září 2018
06:47

Opoziční strana Dialog za Maďarsko (Párbeszéd) ohlásila, že oznámí prokuratuře své podezření ohledně možné korupce kvůli luxusním výletům premiéra Viktora Orbána na fotbalové zápasy v cizině. Premiérovu vášeň platí podnikatel, jehož firmy těží z četných státních zakázek.

Opozičníci chtějí také požádat příslušný parlamentní výbor, aby prošetřil Orbánovy majetkové poměry poté, co investigativní zpravodajský web Atlatszo.hu informoval o premiérových letech soukromým proudovým letounem.

Na výletech s boháči

Premiérův mluvčí Bertalan Havasi deníku Népszava řekl, že Orbán byl na výletech hostem jednoho z největších maďarských boháčů Istvána Garancsiho, kterému patří fotbalový klub Vidi.

Mezi červnem a srpnem hrál tým ze Székesfehérváru v několika kvalifikačních kolech Ligy mistrů proti týmům z Lucemburska, Bulharska, Švédska a Řecka. Havasi zdůraznil, že tyto výlety daňové poplatníky nic nestály, napsala agentura AP.

gabreta ( 26. září 2018 11:18 )

U nás "Orlí" hnízdo, Maďaři fotbal, Francie psychologická vyšetření, Slovensko Kuciak. Jsem zvědavej, co přijde za aféru v Rakousku, aby se pokusili odstranili premiéra!

Zobrazit celou diskusi