Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Na zastřeleného policistu čekala dvouletá dcera. Musí to skončit, volá jeho otec

Autor: simao - 
9. července 2016
19:40

Mladý otec a veterán z Iráku. Nejmladším z pětice zastřelených policistů během jinak poklidného protestu v Dallasu byl 32letý Patrick Zamarripa. Jeho příběh nyní obletěl Ameriku. S pohlednou přítelkyní Kristy vychovával dvouletou dceru a nevlastního syna (8), všichni milovali baseball. Jeho rodina je zdrcená, jeho otec apeluje, aby se už takové tragédie neopakovaly. Známá jsou i jména dalších čtyř policejních obětí.

Vždy svému synovi napsal esemesku, když se něco „semlelo“, on mu rychle odepsal zpět, že je v pořádku. Ve čtvrtek se však Rick Zamarripa, otec zavražděného policisty Patricka Zamarripy, nedočkal. Jeho syn, válečný veterán z Iráku, byl zastřelen odstřelovačem v Dallasu.

Zajišťoval bezpečnost během protestu proti policejním postupům vůči černošskému obyvatelstvu. K dallaské policii se přidal před pěti lety. „Nezáleží na tom, jestli jste černý, bílý, zelený nebo fialový... Tohle musí skončit. Můj syn zaplatil nejvyšší cenu za starost o tyhle lidi,“ uvedl v emotivním rozhovoru pro CBS Zamarippův otec. „Nikdy neuvidí svou dceru odmaturovat. Vdát se, mít děti, nestane se dědečkem,“ hlesl Zamarippa starší.

Přítelkyně byla zrovna na baseballu

Zastřelený policista sloužil u mariňáků v Iráku. „Vrátil se do Spojených států, aby zde chránil lidi. A oni mu vzali život,“ dodal zdrcený otec pro Washington Post. Zamarripova životní partnerka Kristy Villasenor byla zrovna s dcerou na baseballovém utkání Texas Rangers, kterým společně fandili, když došlo ke střelbě.

Vzpomínku na policistu vyvěsil na svůj Instagram i jeden z profesionálních baseballistů Joey Gallo. „Před pár měsíci jsem s Nomarem Mazarou (dominikánský profesionální baseballista – pozn. red) byl na ulici v centru Dallasu. Když nás zastavil policejní důstojník, Mazara a já jsme okamžitě znervózněli. ‚Vím, kdo jste, pánové,‘ říkal. ‚Joey Gallo a Nomar Mazara. Mohu se s vámi vyfotit, chlapi?‘ Bylo to poprvé pro mě i Nomara, kdy se s námi chtěl potkat skutečný hrdina. Jmenuje se Patrick Zamarripa, jeden z důstojníků zabitých během střelby v Dallasu. Nikdy nezapomenu, jak byl laskavý. Strávili jsme 15 minut rozhovorem o sportu. Byl zaníceným fanouškem Rangers. Ale mnohem důležitější je, že byl skvělým člověkem a otcem od rodiny,“ podělil se Gallo o svůj zážitek a jeho příspěvek se stal smutným hitem na sociální síti.

Že Zamarripa baseball miloval, o tom svědčí i řada rodinných fotek – ať už s přítelkyní Kristy, nebo s derou, kterou navlékl i do dětského dresu. „Měl na tváři neustále úsměv od doby, co se stal otcem,“ doplnila smutně sestra policisty Laura Zamarripa (34).

Ve službě u policie chtěl prý pro svou dceru vybudovat alespoň o něco lepší svět, než jaký se projevil při čtvrteční střelbě v Dallasu. Problém měl přitom s jednou částí své práce – která se týkala násilí na dětech. „Říkával: Je to jediná věc, kterou na své práci nemám rád, když vidím děti, které jsou bezmocné a týrané,“ uvedla Laura.

Známá jsou již i jména dalších obětí dallaské střelby – policisté Lorne Ahrens (†48), Michael Smith (†55), Michael Krol (†40) a Brent Thompson (†45). Také Thompson byl veteránem z Iráku, trénoval tam tamní policisty. Zbyla po něm manželka – policistka ze stejného oddělení dopravní policie v Dallasu.

Patrick Zamarripa zemřel při střelbě v Dallasu, střelec zabil i čtyři další policisty. Patrick Zamarripa zemřel při střelbě v Dallasu, střelec zabil i čtyři další policisty. | Reuters

Střelcem, který v Dallasu vraždil, byl přitom 25letý Micah Xavier Johnson. Válečný veterán pro změnu z Afghánistánu. Proč vytáhl zbraň? Chtěl prý zabíjet bílé policisty.

ČTĚTE VÍCE: Vše o střelbě v Dallasu

Video  Obama o Dallasu  - Reuters, Blesk TV
Video se připravuje ...

lunatic ( 9. července 2016 22:10 )

Demokracie a svoboda jsou nástroje pro ty inteligentnější ;no,a ti ostatní rozklepávají své,pomyslné nejtky pod direktivními instrukcemi soudruhů mistrů

lunatic ( 9. července 2016 20:32 )

Úplně na každého z nás přeci někdo čeká ;na ty osamocené alespoň návštěva v podobě tetky s kosou na rameni

Zobrazit celou diskusi