Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Brutální a ohavné.“ Obama s Junckerem odsoudili vraždy policistů v Dallasu

Autor: simao, ČTK - 
8. července 2016
14:50

Americký prezident odletěl na summit NATO v Polsku, ve vlasti však došlo k dalšímu teroru – střelbě odstřelovačů na v tu chvíli bezbranné policisty v Dallasu. Podle Baracka Obamy jde o brutální, vypočítavý a ohavný útok.

Čtvrteční útok na policisty v Dallasu nelze ničím ospravedlnit, vzkázal za oceán americký prezident Barack Obama, který dorazil na summit Severoatlantické aliance do Varšavy.

Americký prezident označil útok mj. za brutální a ohavný. Na tiskovce vystoupil po boku předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera a předsedy Evropské rady Donalda Tuska. 

Obama ale připomněl, že zatím nejsou známa všechna fakta o incidentu během demonstrace proti policejnímu násilí na černoších, při němž v Texasu zahynulo pět policistů a dalších šest bylo zraněno.

Video  Obama o Dallasu  - Reuters, Blesk TV
Video se připravuje ...

Šéf Bílého domu dodal, že již mluvil se starostou Dallasu, nabídl mu pomoc a vyjádřil soustrast. Obama je také přesvědčen, že pachatelé „nesmyslného“ útoku stanou před americkým soudem.

„Víme také, že když jsou lidé vyzbrojeni těmito mocnými zbraněmi, činí to bohužel útoky smrtonosnější a tragičtější,“ poukázal na problém, který v USA řeší již dlouhou dobu. Intenzivněji od masakru na Columbine High School v dubnu 1999, kde dva studenti Eric Harris a Dylan Klebold před sebevraždou zabili 12 žáků a učitele. I tehdy se spekulovalo o rasově motivovaném útoku.

ČTĚTE VÍCE: Vše o střelbě v Dallasu

barracuda.sro ( 8. července 2016 16:39 )

Brutální a ohavné je( od obou) zavšivení Evropy Muslimákama.

Zobrazit celou diskusi