Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Číšník dostal k minimální útratě spropitné 12 tisíc. Byl hodný na cizí ženu

Číšník (ilustrační foto)
Číšník (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Mii - 
22. srpna 2016
11:50

Pozitivní přístup se vyplácí, ukazuje případ 32letého číšníka Kasey Simmonse. Ten rád přináší úsměvy a dobrou náladu jiným. A jednu ze zákaznic restaurace Applebee v Dallasu, kde pracuje, nadchnul natolik, že mu nechala rekordní spropitné. Zatímco útrata na účtu byla pouhých 37 centů (devět korun), spropitné činilo 500 dolarů (12 tisíc korun). Na příběh upozornila televize CNN.

„Objednala si nejlevnější položku v jídelním lístku. Ochucenou vodu,“ řekl Simmons. Vysvětlení, proč je spropitné tak velké, bylo napsáno na ubrousku.

Číšník o den dříve nakupoval v místním obchodu s potravinami. U pokladen narazil na starší smutnou ženu. Okamžitě si jí všiml a místo toho, aby ji obešel jako ostatní nakupující, se s ní dal do řeči, a dokonce jí zaplatil nákup. Žena mu sice nevysvětlila, proč je smutná, ale Simmons jí zlepšil náladu.

 

„Bylo to jen 17 dolarů, ale nejde o peníze. Jde o to ukázat někomu, že o něj máte starost,“ říká.

Velké spropitné v restauraci bylo zřejmě od ženiny dcery. Matka trpěla úzkostí, protože bylo zrovna třetí výročí úmrtí jejího manžela. „Z jednoho z nejdepresivnějších dní v roce jste udělal mé matce krásný den,“ napsala dcera jako vysvětlení na ubrousku.

„Trval jste na zaplacení. Řekl jste jí, že je velmi krásná žena. Neviděla jsem ji se tak smát od doby, co otec umřel.“ Jméno dárkyně ani ženy, které udělal radost, se však Simmons nedozvěděl.

pajato73 ( 22. srpna 2016 13:01 )

taky to rikam.... ale lidi jsou svine... kde jen se jim zazda, ze z toho neco budou mit, uz te podrazi

sores ( 22. srpna 2016 12:34 )

 Nedávno jsem byla s manželem v reastauraci, ale tak na.sra.ného číšníka už jsem dlouho neviděla. Neochotný,zamračený tak sem řekla manželovi, ne abys mu dal nějaké diško, nezaslouží si ho! Dělá zaměstnání pro veřejnost tak se má podle toho chovat. Manžel řekl, sem už víckrát nepůjdem. Vše je v lidech,češi neumí být příjemný a vstřícný.

kristinn ( 22. srpna 2016 12:13 )

stále hovorím: "Buďme k sebe dobrí". A nielen preto,že niečo za to čakáme. Lepšie by sa nám všetkým žilo, človek by mal viac radosti v živote a aj sa viac usmieval...

Zobrazit celou diskusi