Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policista Adam (†26) se zastřelil přímo na služebně: Kulku si prohnal hlavou

Autor: mka - 
30. dubna 2016
12:56

Slovensko šokoval případ mladého policisty Adama, který se ve středu střelil přímo na služebně do spánku. Ani rychlá pomoc kolegů mu už nemohla zachránit život, v nemocnici zemřel. Mohla za neštěstí nová a nevyzkoušená zbraň?

Deník Čas získal výpovědi policistů, kteří byli v době tragédie na místě. Podle nich se podpraporčík seznamoval s novou pistolí glock, kterou nedávno dostal. „Obdivoval novou zbraň a mával si s ní u hlavy. Pak si ji přiložil ke spánku a řekl něco ve smyslu: ‚Jaký je to asi pocit?‘“ řekl jeden z kolegů zesnulého.

Pak se v místnosti rozlehl výstřel a mladík zůstal ležet nehybně na zemi. Policisté mu sice poskytli první pomoc a udrželi ho při životě až do příjezdu záchranářů, jejich kolega ale po převozu do nemocnice zemřel.

Slova Adama si policisté vysvětlují tak, že chtěl vědět, jaký je to pocit ze zbraně střílet. Mladík totiž s novou zbraní ještě ani neabsolvoval povinné střelby. Jeho smrt pak považují za tragickou nehodu.

Odborníci ale upozorňují na to, že z glocka se nedá vystřelit jen tak omylem, protože k výstřelu je potřeba pevný, silný stisk a odjištění pojistky. Každý, kdo projde základním školením ohledně držení zbraně, navíc ví, že pistolí, třeba nenabitou, nikdy nemá mířit na sebe. A Adam, ačkoliv mu bylo teprve dvacet šest let, byl ve slovenském policejním sboru již sedm let. Pravidla pro zacházení se zbraní by tedy měl mít v malíku.

Inspekce tak musí prošetřovat různé verze případu a jasno asi bude mít teprve po výsledcích balistických expertíz. Na jejich závěry budou čekat také Adamovi rodiče, kteří jsou ze ztráty syna zoufalí a nevědí, jak se s ní smířit. O Adamovi mluví jako o veselém mladíkovi, který měl spoustu přátel a nevěří, že by svou smrt zavinil úmyslně.

 

lesnismes ( 30. dubna 2016 18:50 )

No v cesku je opravdu mooooocdulezite mit maturitu. To ze jses jinak uplne blbi nevadi ,ale jsi idiot s matuuuuritou,hej.

kradu ( 30. dubna 2016 18:40 )

škoda že to nebyl cik.ánský slovák rytmus

borjar ( 30. dubna 2016 18:17 )

A kdo je ten potetovaný , pokerovaný úchyl na fotce ??

bizon_pepa ( 30. dubna 2016 18:14 )

Souhlas, byl to debil.

lesnismes ( 30. dubna 2016 17:57 )

A ty asi lizes p-icu svoji debilni matce.

Zobrazit celou diskusi