Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarád ho trefil vzduchovkou, 30 let žil s brokem v krku

Jako děti si s kamarády hráli se vzduchovkou. 30 let pak žil Jörg s brokem v krku
Jako děti si s kamarády hráli se vzduchovkou. 30 let pak žil Jörg s brokem v krku  (Autor: Facebook)
Autor: simao - 
8. února 2012
12:39

Spousta chlapců si ráda hraje na vojáky, některým se do ruky dostane i vzduchovka. Právě hrátky s touhle střelnou zbraní však způsobily v Německu jednu kuriozitu. Mechanik Jörg Bastiansen (44) dlouhodobě cítil zvláštní tlak pod pravou čelistí. Zjistil, že žil tři desítky let s brokem v krku.

Vyšetřující doktor jen zalomil rukama. Vždyť máte v krku brok! Čtyřicátník Jörg z německého Lauterbachu si k němu přišel postěžovat na neutuchající bolest, vystřelující mu do pravé čelisti. Šlo přitom o pozůstatek nebezpečné dětské hry se střelnou zbraní...

"Myslel jsem si nejdřív, že si dělá doktor legraci," řekl zraněný redaktorovi Bildu. Malá kovová kulička mu pod kůží zarostla nepozorovaně na celá desetiletí.

Pak se ale snažil vzpomenout, jak mohl ke zranění přijít. "V třinácti nebo čtrnácti letech jsem si hrál s kamarády na statku se vzduchovkou. Rozstřelovali jsme nafouknuté balónky. Jeden mi letěl přímo před obličejem a pak praskl. Ucítil jsem drobné píchnutí na bradě. Krvácelo to ale jen trošičku," vysvětlil.

Před dvěma lety se však zranění přece jen ozvalo - objevila se mu na krku drobná bulka. Rozvedený Jörg jí však příliš pozornosti nevěnoval, nebolelo ho to. Odbornou pomoc raději vyhledal až později. A po dvacetiminutové operaci mu doktor brok z krku odstranil.

martin2107 ( 22. července 2012 12:27 )

Nic proti redaktorům ale tohle je terčová diabolka, Broky jsou malé kuličky a kdyby ho trefil brokem tak vlivem většího tlaku na kůži by mohlo dojít že by mohl zasáhnout i krkavici. To by jistě nepřežil.

-victor- ( 8. února 2012 14:10 )

Na fotce je diabolka. Broky jsou kulaté a plní se jimi patrony do brokovnice.

Zobrazit celou diskusi