Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střílel po autě své bývalé ženy, uvnitř byly i děti: Od soudu dostal 16 let!

Autor: ČTK - 
25. dubna 2016
14:24

Krajský soud odsoudil na 16 let vězení muže, který loni v květnu v Hodoníně střílel na auto své bývalé manželky. Muž byl opilý, v autě seděly i děti střelce. Muž půjde do vězení zejména za pokus o vraždu. Přitížilo mu také, že zbraň nedržel legálně, nebo jeho zběsilá jízda autem.

Když se manželé rozvedli, muž prý svou bývalou ženu kontaktoval a také jí vyhrožoval tím, že jí prostřelí auto a s dětmi je zabije. Podle rodiny se neovládal, když pil. To potvrdil i obžalovaný s tím, že prý nechápe, proč po ženě střílel.

Podle soudkyně Jaroslavy Bartošové se ale o plané vyhrůžky nejednalo. V odůvodnění uvedla, že mužovo jednání bylo cílené, promyšlené. „Nebylo dílem zlomku sekundy,“ uvedla soudkyně. To, že se vražda nakonec nestala, bylo prý spíše dílem náhody. Auto sice trefil jen jednou, ale kulka nezasáhla jedno z dětí jen proto, že ji zastavila konstrukce auta.

Po střelbě se muž snažil ztratit v hodonínských ulicích, ujížděl například po chodníku a nakonec zavinil dopravní nehodu. Zraněným nepomohl a dál pokračoval v jízdě až do Brněnské ulice, kde jej zablokovali policisté a následně zadrželi.

Podle soudu jel muž rychle, nebezpečně a v obytné čtvrti před školou vjel na chodník, kde ohrozil chodce s dětmi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání