Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Pár adoptoval vysněné děťátko, ale po pěti dnech ho musel vrátit! Bylo to, jako by nám umřela,֧ říká máma

Autor: ran - 
1. září 2021
20:04

Maminka Sarah (31) popisuje, jaké to bylo, když jí po několika dnech odebrali děťátko, které si osvojila přes adopci. Byla právě těhotná s vlastním dítětem a bála se, že o něj přijde! „Pocit, kdy vám berou vymodlené dítě, je nepopsatelný,“ říká Sarah.

Sarah Howellová z americké Virginie se s manželem Chrisem (32) léta snažili o děťátko, ale nový život stále nepřicházel. V roce 2017 Sáře lékaři dokonce diagnostikovali endometriózu a řekli jí, že má šanci pouhopouhého jednoho procenta otěhotnět. I tak se Sára s Chrisem nevzdali a kromě toho, že se dál snažili o početí, si také zažádali o adopci. 

Dlouhé roky, co se pokoušeli otěhotnět přirozenou cestou i pomocí pilulek, hormonů a různých technik umělého oplodnění, se nakonec vyplatily. Těhotenský test Sarah konečně ukázal vymodlený výsledek. A o hodinu později byla radost dvojnásobná, protože nastávající mamince přišla další radostná zpráva, že adopce klapla a mohou si přijít pro holčičku!

Když byla Sarah v osmém týdnu těhotenství, po vyřízení všech formalit konečně držela holčičku v náručí. „Udělala z nás poprvé rodiče, bylo to nezapomenutelné,“ zavzpomínala si Sára pro Daily Mail.

Podle pravidel si rodiče, kteří odevzdají miminko k adopci, mohou rozhodnutí do deseti dní rozmyslet. A přesně to biologická maminka holčičky udělala, dokonce už po pěti dnech! „Zrovna jsem ji kojila, když nám to zavolali,“ vylíčila Sára chvíle, na které nerada vzpomíná.

Říká, že to, co v tu chvíli cítila, je slovy nepopsatelné. „Zhroutila jsem se v nevyslovitelném zoufalství na podlahu. Jenom jsem manželovi opakovala pořád dokola, to si děláš srandu, to je vtip, že to je vtip?“ řekl Sára o těžkých chvílích.

Celý ten den byl horší než všechno, co si prožila za všechna léta, co čekali na zázrak a děťátko. „Byla to pro mě, jako by nám umřela, protože jsme věděli, že už ji pravděpodobně nikdy neuvidíme,“ dodala Sára. 

Obrat osudu ji vzal u srdce. Když se oklepala z největšího šoku, ze všeho nejvíc se bála, aby jí trauma nenarušilo těhotenství s jejich vlastním dítětem.

Vše ale nakonec dobře dopadlo, narodil se jim zdravý kluk (2) a k němu si ještě adoptovali dalšího (1). A protože jim rodičovství svědčí, mají nyní v pěstounské péči ještě třetího chlapečka.

Na biologickou maminku holčičky se Sára ani Chris nezlobí, chápou její rozhodnutí. Naopak jí jsou dneska vděční, že Sáru udělala poprvé maminkou, i když to bylo jen na pár dní.

ahojky ( 14. září 2021 17:37 )

Ona tu adoptovanou holčičku kojila, jo? A jak se to povede?

Zobrazit celou diskusi