Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Bojujete o každý dech.“ Otec šesti dětí zápasí s covidem a lituje, že se nenechal očkovat

Autor: sova - 
7. srpna 2021
05:00

Američan Travis Campbell z Bristolu ve Virginii vyzývá ostatní, aby se nechali očkovat. Sám leží v nemocnici a patří mezi vážné případy těch, kteří se koronavirem nakazili. Campbell ani jeho manželka Kellie nejsou očkováni, ale žena se po prodělání nemoci uzdravila. Varianta delta způsobuje nárůst počtu případů v celých USA včetně Virginie. Tam se nové případy během dvou týdnů zvýšily až o 173 %. Píše to britský list Daily Mail.

Otec šesti dětí dostal koncem minulého měsíce covid a od té doby je hospitalizován v Bristol Regional Medical Center Hospital v Tennessee. Travis řekl ABC News, že nyní zápasí o život - den co den bojuje o každý nádech - a chce pomoci ostatním vyhnout se stejnému osudu.

„Když máte pocit, že musíte bojovat o život, neuvědomujete si, že celý den bojujete o každý nádech,“ řekl Travis médiím.

Pořád jsme si říkali: Uděláme to zítra

„Chci pomoci co největšímu počtu lidí, abych jim umožnil poznat skutečnou pravdu, že delta je skutečná a je stále silnější a rychlejší,“ dodal Travis. Jeho žena Kellie řekla, že ona a její manžel nejsou vyloženě proti očkování, ale zatím se nedostali k tomu, aby vakcinaci podstoupili.

Prostě jsme to upozadili a pořád jsme si říkali ‚uděláme to zítra, uděláme to zítra',“ řekla a dodala: „Máme velmi hektický život, ale to není omluva, jen naše výmluva.“

Podle oficiálních údajů je více než 98 procent případů hospitalizací kvůli koronaviru ve Virginii tvořeno lidmi, kteří nejsou plně očkováni.

Je na místě chránit svou rodinu, nestojí to za dlouhodobé poškození plic nebo smrt. Jděte se prosím naočkovat,“ vzkázal Travis ve svém příspěvku na facebooku.

Jirik-ta ( 7. srpna 2021 21:46 )

no co, normální agitka

Jirik-ta ( 7. srpna 2021 21:41 )

už se nic plnit nebude, je dobojováno

Jirik-ta ( 7. srpna 2021 21:39 )

Jirik-ta ( 7. srpna 2021 21:36 )

imunitní reakce probíhá na úrovni kapilár krevního oběhu. Ty kapiláry se ucpou krevní sraženinou, čímž se postižená místa přestanou vyživovat a odumírají (nekrotizují). Toto se může dít v jakémkoliv orgánu a nemusí to být reakce jen na cov-19, ale i na vakcínu, nebo jiného patogena - na světě je spousta nemocí.

Jirik-ta ( 7. srpna 2021 21:29 )

Je potřeba si uvědomit že máme i jiné orgány než jen plíce. Lidi co znám a prodělali cov-19 nikdo potíže s dechem neměl. Ale za to únava hrozná. Když to tak tady čtu asi se nechám na podzim ještě naboostovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa