Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mutace delta drtí neočkované: Riziko hospitalizace je u ní až dvojnásobné, ukázala studie

Autor: Darina Jíchová - 
31. srpna 2021
12:50

Za jednu z největší hrozeb v současné fázi pandemie covidu-19 jsou považovány mutace viru, dominantní je nyní varianta delta. Ta byla původně nazývána indická mutace, právě v Indii totiž na jaře způsobila smrtící druhou vlnu nákazy. Varianta delta je předmětem mnoha výzkumů, ten poslední ukázal, že oproti variantě alfa je u delty až dvakrát větší riziko, že nakažený skončí v nemocnici, informoval list Daily Mail.

Studie vyšla v plném znění v odborném časopisu Lancet a porovnává variantu delta s variantou alfa, známou také jako britská mutace. Indická forma covidu-19 je nyní dominantní mutací, která řádí ve světě, ve Spojených státech tvoří většinu případů a podle nejnovějších dat denně vede v USA k hospitalizaci až 100 tisíc lidí.

Americké nemocnice, hlavně na jihu země, hlásí, že už nemají skoro žádná volná lůžka. Tuto realitu, tedy větší míru hospitalizacích, potvrdili i vědci. Ti ve své studii pracovali s lékařskými záznamy 43 338 pacientů nakažených mezi 29. březnem a 23. květnem, 8682 lidí bojovalo s variantou delta a 34 656 s variantou alfa.

Cestě do nemocnice může zabránit vakcína

Experti pacienty srovnávali i podle věku či dalších zdravotních problémů, jejích výzkum ukázal, že varianta delta je nebezpečnější než předchozí mutace. Riziko hospitalizace u pacientů zvyšuje až o dvojnásobek. Studie uvádí, že 74 procent hospitalizovaných osob nebylo oočkováno, což vyzdvihuje fakt, že očkovací látky snižují nebezpečí těžkého průběhu nemoci.

USA je pod velkým náporem varianty delta, vědci se obávají podzimu a zimy, otazník visí také nad tím, jak s mírou šíření „zahýbá“ počátek školního roku. Navíc v zemi stagnuje vakcinace, roste i míra protestů proti restrikcím.

Video  Boj o protilátky v Česku: Testy jsou dražší než vakcína, tvrdí viroložka. Nevidí ani vědecké "pro"  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

nenech ( 31. srpna 2021 19:01 )

Štúdia v Lancete: Plne zaočkovaní zdravotníci majú 251-krát väčšiu virálnu nálož. Ohrozujú nezaočkovaných pacientov ako presymptomatickí superprenášači

http­s://ww­w.hl­avnes­pravy­.sk/st­udia-v-lancete-plne-zaockovani-zdravotnici-maju-251-krat-vacsiu-viralnu-naloz-ohrozuju-nezaockovanych-pacientov-ako-presymptomaticki-super­prena­saci/­2656492

zada ( 31. srpna 2021 18:04 )

Měli byste nám Vojtěchu a další vysvětlit proč nám lžete!!!! Neumíte ani vysvětlit data a počty a nebo zkreslujete záměrně? . Vše je jinak. Vakcinace je průšvih! Ale prachy jsou prachy, že?!?

aero­net.cz­/new­s/mi­nistr-zdravotnictvi-adam-vojtech-na-twitteru-vytahl-graf-o-vaznych-pripadech-covid-19-v-izraeli-ve-skutecnosti-ale-absolutni-cisla-v-izraeli-ukazuji-ze-nakazenych-ockovanych-bylo-vice/

Jirik-ta ( 31. srpna 2021 16:45 )

a nešlo by si to nějak zaplatit? Ž e bych jako nemusel. Ste-jně jde jen o pra-chy. Letos bude řádit chřipka. Testovat by se měla asi ta chřipka.

zada ( 31. srpna 2021 15:35 )

neočkovaní nejsou tupci a pomáhají ti tobě platit zdravotní pojištění. Ostatně kolik lidí využilo při covidu lékařské ošetření? Kolik to stálo? Nepočítám ale zemřelé v nemocnicích s jinými nemocemi tzv. "zemřeli s covidem"....to si akorát nemocnice čistí svoje "seznamy" , že nemohou za tože zemřel protože byl pozitiviní. To vítě, opícht všechny a naplnit účty některých prioritních lidí je jistě lepší, než dát nemocnémo léky nebo ho obsloužit za jeho celoživotní úspory na zdravotní pojištění v nemocnici. Ten člověk co na tyhle všechny stříádal si to nezasloouží, že? Zasloužísi neprobádanou vakcínu, ab na ni umřel po druhé dávce, a že těch mrtvých a postižených po druhé dávce není málo. Jen se tato čísla nesmí nikde objevit. Tak zdar)))

zada ( 31. srpna 2021 15:30 )

Jděte do koprus těmi hláškami, krmte ucho blbcům a ne nám)))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa