Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Žena na Kutnohorsku našla zraněného srnce: Než přijela pomoc, někdo mu uřízl hlavu!

Autor: jel - 
14. července 2021
19:50

Zraněného srnečka našla náhodná kolemjdoucí nedaleko Dobrovítova na Kutnohorsku. Byl ještě na živu a měl zřejmě zlomenou nohu, či rozdrcenou pánev. Nálezkyně zraněného zvířete se ozvala zvířecímu útulku, který sídlí nedaleko. Než však za srncem dorazili, někdo mu uřízl hlavu!

O smutné události na svých facebookových stránkách informoval zvířecí útulek s názvem Farma Naděje. Ten se stará o týraná hospodářská zvířata a chce jim zajistit lepší život. 

Farma v textu uvádí, že je bohužel časté, že se zraněný srnec musí uspat. V zajetí se prý tato zvířata špatně léčí a častěji umírají na stres než na svá poranění. „Už tolikrát jsme vezli srnečky na uspání, protože se v zajetí léčit moc nedají,“ napsali. Jenže obratem dodávají, že se jim už stalo, že přivolali myslivce a ten příliš šetrnou smrt nevolil. K zabití využil nůž, klidně tupý.

Tento srnec u Dobrovítova ještě žil, když jeho nálezkyně volala útulku. Později, když se lidé z farmy dostavili na místo našli jenom jeho torzo bez hlavy. „Tenhle chlapeček byl z místa, kde ještě žil, odtáhnut pod stromy a hlava mu byla uříznutá nožem,“ popsali situaci.

„Kdo ví, zda to byl myslivec, nebo jen někdo bezcitný, kdo chtěl trofej, ale klidně to mohl být i ten v těchto situacích bohužel ,nejpovolanější', tedy právě myslivec, je to totiž běžná praxe,“ uvedli dále v textu. Ten uzavřeli rozlobeným komentářem o tom, že jsou lidé skutečně bezcitní a neměli by se zvířátky zacházet takovýmto způsobem.

Video  Záchrana zamotaného srnce.  - MP České Budějovice
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi