Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při nehodě u Kutné Hory zemřela tříčlenná rodina a přežila jen Gábinka (4): Viníka nehody poslal soud do vězení

Autor: VaB - 
26. března 2021
14:57

Nehoda, z které mrazí. V Kutné Hoře se 2. srpna 2019 srazila dvě auta a cisterna. Jedno auto, ve kterém jela čtyřčlenná rodina na dovolenou, se dostala pod cisternu. Auto doslova slisovala, přežila jen čtyřletá Gábinka. Viník nehody si odsedí dva a půl roku ve věznici s ostrahou.

K nehodě došlo na silnici č. 38 u Drobovic na Kutnohorsku. Čtyřčlenná rodina z Třebíčska byla právě na cestě na dovolenou. Jenže cestou došlo k nehodě. Jejich auto se dostalo pod cisternu, která se na ně převrátila. 

Z auta zůstala placka. Uvnitř zemřeli dva dospělí (†36 a †33) a malý šestiletý chlapec. Přežila jen čtyřletá holčička Gábinka. Nezletilá osoba z daného vozu utrpěla středně těžká poranění a po nezbytné péči byla transportována pozemní cestou do nemocnice,“ řekla tehdy Blesku mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Řidič cisterny utrpěl vážná zranění a do nemocnice byl transportován vrtulníkem letecké záchranné služby. V třetím z vozů cestovali čtyři lidé. „Ti utrpěli zranění lehčího charakteru a po ošetření byli převezeni do spádové nemocnice,“ doplnila Effenbergerová. 

Dva a půl roku natvrdo!

Řidič, který nehodu způsobil, si odsedí dva a půl roku ve věznici s ostrahou. „Rozsudek soudu je pravomocný,“ řekla serveru Deník.cz předsedkyně Okresního soudu v Kutné Hoře Sylva Magátová. Minulý rok se odsouzený odvolal, Krajský soud v Praze ale jeho odvolání zamítl.

Součástí trestu je i šestiletý zákaz řízení. Důvodem havárie mělo být to, že odsouzený řidič měl předjíždět a řidič cisterny se mu měl vyhýbat. Poté došlo k nehodě. 

Zdeněk Kopečný ( 28. března 2021 19:01 )

Dopravní nehody - neustále totéž, spěch, hazardérství, nevěnování se řízení, nesprávné předjíždění, nedodržování vzdálenosti atd. Je tady už asi 6 milionů osobních aut a situace bude čím dál horší. Už se spolu nesrazí jen 2 auta. To bude spíš výjimka. Jak se jezdí na dálnici? Rozestupy tak sotva 10 - 20 metrů! Pak to na mokru nebo ledu pálí jeden do druhého. Kdyby si čkověk nechal před sebou bezpečnou vzdálenost, tak ho další za ním předjedou. Oni v tom totiž vidí výzvu ke předjíždění! V televizi mohou být kampaně a výzvy atd., je to vše jen jako házení hrachu na zeď!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání